Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Sibeliuksen syntymäpäivänä useita kunnianosoituksia

Hämeenlinnassa vietettiin eilen säveltäjämestari Jean Sibeliuksen 101-vuotissyntymäpäivää usein kunnianosoituksin. Aamulla klo 8.20 kokoontui joukko hämeenlinnalaisia Sibeliuksen syntymäkotiin, jossa pidettiin lyhyt tilaisuus mestarin muiston vaalimiseksi. Tämä tilaisuus myös radioitiin ja kuuluttajana oli toimittaja Markus Similä Yleisradiosta.

Kunnianosoitus Sibeliuksen syntymäkodissa on tarkoitus luoda pysyväksi tavaksi mestarin syntymäpäivänä.

Tavaratalo Läyliäisiin
Lopen ensimmäinen varsinainen tavaratalo avasi eilen ovensa Läyliäisissä, kun Osuuskauppa Karan uusitut tilat esiteltiin kutsuvieraille. Tavaratalon pinta-ala on n. 700 neliötä ja tilavassa hallissa ovat tekstiilit, kenkä-, rauta-, maatalous-, elintarvike- ja omapalveluosastot.

Rakennuksen toisessa päädyssä on tilava kahvio, johon liittyy myös kabinetti.

Tavaratalo toimii myös keskusvarastona Lopen muille sivuliikkeille ja myymäläautot käyttävät sitä täydennysvarastopaikkana.

Ydinaseiden kielto avaruudessa
Yhdysvallat, Neuvostoliitto ja muut maat ovat päässeet yksimielisyyteen sopimusluonnoksesta, jolla kielletään ydinaseet avaruudessa, ilmoitti presidentti Johnson torstaina.

Neljä maailman viidestä ydinvallasta, Yhdysvallat, Neuvostoliitto, Englanti ja Ranska kuuluvat niihin 27 maahan, jotka ovat ilmoittaneet kannattavansa sopimusta.

YK:n avaruusvaliokunnan jäsenistä vastustaa ehdotusta ainoastaan Albania, jota pidetään Kiinan puhetorvena. Kiina ei kuulu YK:hon.

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic