Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Suomen kasarmi vapautetaan asteittain varusmieskäytöstä

Rakentamisen tarve Hämeenlinnan varuskunnassa on tällä hetkellä huutava, ja suunnitelmat ovat suurin piiretin valmiina. Kysymys onkin nyt vain rahasta. Tämä todettiin varuskunnan tiedotustilaisuudessa tällä viikolla.

Hämeenlinnan varuskunnalla on nykyisin neljä kasarmialuetta, nimittäin Suomen kasarmin alue, Poltinahon, Linnan ja Parolan alueet.

Näiden alueiden rakenteellinen kehittämissuunnitelma perustuu siihen ajatukseen, että Suomen kasarmin alue asteittain vapautetaan varusmiesmajoituksesta kantahenkilökunnan asuntoalueeksi.

Tämä suunnitelma toteutetaan lähinnä Parolan avulla, jolloin sitä mukaa kuin siellä valmistuu kasarmitiloja, Suomen kasarmin aluetta tyhjennetään. Toinen alue, jonne Suomen kasarmin alueelta siirretään joukkoja, on Poltinahon alue.

Kiireellisimpiä välittömiä rakennustöitä, jotka tänä syksynä on saatava käyntiin ovat Suomen kasarmin alueen toisen kantahenkilökunnan talon rakentaminen ja Poltinahon kurjuuden selvittämiseksi huoltorakennuksen rakennustyön aloittaminen.

Uusien joukkojen sijoittaminen Parolan alueelle aiheuttaa myös huoltotilojen ja asuntojen lisätarpeen.

 

Lyhennelmä Hämeen Sanomissa 9.10.1966 julkaistusta uutisesta

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic