Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Suurempaa keilahallia kaivataan H:linnaan

Toimitsijoita tarvitaan moottoriradalla

Vaikka Ahveniston moottoriradalla jatkuu koko talven kestävä hiljaisuus, on kilpailutoimitsijoitten valmennus ollut käynnissä ensi kesän kilpailuja odoteltaessa. Ensimmäiset kilpailut ovat 16.7. ja 6.8., joista jälkimmäinen on kansainvälinen ja samalla radan avajaiskilpailu.

Ahveniston kilpailujen toimitsijatarve on huomattava, useita satoja, jotta kilpailut saadaan kitkatta ja häiriöittä läpiviedyiksi. Tarkoituksena on, että toimitsija on esim. joka kolmas kilpailu vapaavuorossa ja pääsee seuraamaan kilpailuja.

Noin 300 ketjukirjettä poliisilla
Ketjukirjevillitys on jälleen levinnyt Suomeen, ja poliisin hallussa on noin 300 Ruotsista tullutta ketjukirjettä, jotka on lähetetty rahankeräyksen tarkoituksessa, kertoi Keskusrikospoliisin apulaispäällikkö Arvi Vainio.

Ketjukirjetoiminta on Suomen lain mukaan rangaistava. Niinikään on rangaistavaa lähettää rahaa ulkomaille ilman Suomen Pankin lupaa.

Keskusrikospoliisi kehottaa kaikkia, jotka ovat tällaisia ketjukirjeitä saaneet, luovuttamaan ne lähimmälle poliisiviranomaiselle tai suoraan keskusrikospoliisille.

Suurempaa keilahallia kaivataan H:linnaan
Hämeenlinnasta on kehittynyt vierailevien kilpakeilaajien suosima kilpailukohde, vaikka täällä on tarkoitukseen käytettävissä vain 6-ratainen keilahalli.

Halli valmistui yksitoista vuotta sitten ja vastaperustettuun yhdistykseen liittyi heti jäseniä enemmän kuin keilahalli voi normaalisti vastaanottaa. Harjoituksissa olikin otettava käyttöön yövuorot. Tällä hetkellä on keilailuharrastajia noin 350, joista rekisteröityjä kilpakeilaajia peräti 280.

Uutta keilahallia on suunniteltu uimahallin yhteyteen.

Päivän lehti

25.5.2020