Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Tauno Marttiselle suuri sävellyspalkinto

Vuosi sitten julistettiin Englannissa sävellyskilpailu suomalaisille säveltäjille. Kilpailuun aloitteen tekijänä oli englantilainen musiikkikriitikko Denby Richards ja järjestäjinä London of Camden ja The Finnish Ministry of Education and Culture.

Tarkoituksena on tehdä suomalainen musiikki tunnetuksi maailmassa. Sävellysten kantaesitykset ovat Lontoossa, ja orkesterina The Royal Philharmonic Orchestra.

Säveltäjä Tauno Marttinen on äskettäin saanut tiedon voittaneensa orkesterisävellyspalkinnon, joka jaetaan hänen ja Paavo Heinisen kesken, joka sai saman pistemäärän.

Marttisen Sinfonia n:o 4 esitetään Lontoossa v. 1968.

Ei minimekkoja kouluissa
Menneen kesän aikana on ainakin osa nuorisosta hyväksynyt asukseen pikkuruiset minihameet. Koulun alkaessa mekot on sentään siirretty vapaa-ajan asuiksi, sillä tiedustellessamme asiaa hämeenlinnalaisten oppilaitosten rehtoreilta he kertoivat, ettei minihameita ole näkynyt paljoakaan.

Olisikohan järki tullut mukaan peliin, syysviimat kun kohtelevat polvia samoin kuitakin ruumiinosia, eivätkä siniset polvet ole kauniit katsella…

 

(Lyhennetty Hämeen Sanomissa 1.10.1966 julkaistuista uutisista)