Kanta-Häme

50 vuotta sitten: TN määräsi aselevon

Yhdistyneen arabitasavallan päävaltuutettu Mohammed Awad El-Kony pyysi heti äänestyksen jälkeen YK:n turvallisuusneuvostoa kehottamaan Israelia lopettamaan vihollisuudet viipymättä ja vetämään joukkonsa Israelin rajojen sisäpuolelle. Israelin ulkoministeri Abba Eban muistutti, että Israel oli tiistaina ensimmäisiä, jotka ilmoittivat hyväksyvänsä päätöslauselman.

Israelin asevoimien esikuntapäällikkö kenraali Itzhak Rabbin sanoi keskiviikkona, että suurin osa egyptiläisistä joukoista pakenee parhaillaan epäjärjestyksessä. Hän sanoi myös, että Israel on valloittanut suurimman osan Siinaista.

Israelilaiset ilmoittivat vallanneensa Akaban lahden suulla olevan Sharm el Sheikhin linnakkeen, Jerusalemin vanhankaupunginosan, joka on ollut Jordanian hallussa 19 vuotta, Jerikon kaupungin ja suuren osan Jordaniaa. Kenraali Rabbin sanoi, että suurin osa Jordanian armeijasta ja yksi

irakilainen prikaati on joutunut vangiksi. Betlehem on myös valloitettu.

Pohjoismaista verta Lähi-itään
Suomen Punainen Risti lähetti keskiviikkoiltana kolmesataa yksikköä veriplasmaa Nikosiaan, josta Punaiset Ristin kansainvälinen komitea toimittaa sen Lähi-itään. Verilähetyksen arvo on noin 17 000 markkaa.

Punaisen Ristin kansainvälinen komitea pyysi verilähetystä Suomesta keskiviikkona, ja se saatiin matkaan jo samana iltana.

Poliisin ansioristi Tarvalle
Ylipoliisipäällikkö Fjalar Jarva luovutti keskiviikkona toimittaja Niilo Tarvajärvelle poliisin ansioristin tunnustuksena poliisin hyväksi tehdystä työstä hamsterikeräyksessä. Keräys tuotti kaikkiaan 58 uutta partioautoa liikkuvalle poliisille.

Nyt luovutettu ansioristi oli viides 25 vuoden aikana siviilihenkilölle myönnetty. 

Torstaina kesäkuun 8. pnä 1967

Mainos