Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Tulevia matkailuneuvojia Hämeenlinnassa

Helsingin kaupungin matkailuneuvojakurssin osanottajia vieraili eilen Hämeenlinnassa (kuvassa). He tutustuivat mm. Hämeenlinnan linja-autoasemaan.

Mainittakoon, että linja-autoasemille on hyväksytty käytettäväksi yleistunnus, joka on tarkoitettu käytettäväksi niiden korkeatasoisten linja-autoasemien tunnuksena, joita Rautatiekirjakauppa Oy, Oy Matkahuolto Ab ja Matkaravinto Oy ovat yhdessä tai erikseen rakentaneet yhteistoiminnassa paikallisen kunnan kanssa.

Tuli tuhoaa maassamme vuosittain yli 2000 kotia
Peräti 116 ihmistä sai surmansa tulipaloissa viime vuonna. Suurpaloja sattui 131, ja korvaukset nousivat 31 miljoonaan markkaan, totesi sisäasiainministeri Martti Viitanen avatessaan teollisuuden kolmepäiväiset palontorjuntatekniikan kurssit maanantaina Otaniemessä.

Tuli tuhoaa vuosittain maassamme yli 2000 kotia ja runsaasti muuta omaisuutta.

Palovakuutuskorvausten perusteella laaditun tilaston mukaan aiheutuu keskimäärin 35 prosenttia paloista lämmityslaitteista, 25 prosenttia sähköstä, 10 prosenttia tulen varomattomasta käsittelystä tai tahallisesta tuottamuksesta ja 12 prosenttia syttyy tuntemattomasta syystä.
 

Päivän lehti

31.10.2020

Fingerpori

comic