Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Tupakoitsijoita varoitetaan

Amerikkalaiset savukkeiden valmistajat pakotettaneen lähiaikoina ilmoittamaan tupakoitsijoille, kuinka paljon tervaa ja nikotiinia nämä vetävät henkeensä tupakoidessaan.

Terveysministeri John Gardner sanoi, että hänen mielestään varoitus pitäisi painattaa savukerasioihin ja mainoksiin. Nykyisin tupakoitsijoille annetaan savukerasioissa vain yleinen varoitus, että tupakoiminen voi olla vaarallista terveydelle.

Gardner totesi, että äskettäin toimeenpannut tutkimukset ovat osoittaneet, että tervan ja nikotiinin määrän ollessa pienempi vähenevät myös terveydelle haitalliset vaikutukset.

Hanoin lähiympäristöä ei saa pommittaa luvatta
Amerikkalaisia pommituslentäjiä on kielletty pommittamasta ilman Valkoisen talon tai puolustusministeriön erikoislupaa kohteita, joiden etäisyys Hanoista on vähemmän kuin 48 kilometriä.

Kiellon syytä ei ole ilmoitettu, mutta merkillepantavaa on, että se on annettu viime kuussa syntyneen, pommituksia koskeneen kiistan jälkeen. Yhdysvalloissa nousi valtava mielipiteitten myrsky, kun puolueettomat tarkkailijat ilmoittivat pommitusten vaatineen paljon uhreja Pohjois-Vietnamin siviiliväestön keskuudessa ja aiheuttaneen suuria tuhoja myös ei-sotilaallisille kohteille.

Susijahti jatkuu
Susisota jatkuu Isojoella. Satojen miesten ketjun läpi livisti susi jälleen sunnuntaina vapauteen. Kuusi ammuttua laukausta meni ohi hukan niskakarvojen.

1000 markan tapporaha ja jännittävä erämaan eläin houkutteli jälleen sunnuntaina useita satoja uteliaita ja metsästäjiä suden jäljille. Isojoen nimismiehen avuksi oli tullut poliisivoimia aina Porista saakka.

 

Lyhennelmä Hämeen Sanomissa 16.1.1967 julkaistuista uutisista

Päivän lehti

25.11.2020

Fingerpori

comic