Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Turismiennätys: Yli miljoona ulkomaalaista v. 1966

Yli miljoona ulkomaalaista matkailijaa vieraili maassamme viime vuonna. Määrässä on 15 prosentin lisäys edellisestä vuodesta, ilmenee Suomen Matkailuliiton vuosikertomuksesta.

Myös suoraan pohjoismaiden ulkopuolelta saapuneiden turistien määrä kasvoi 15 prosenttia edellisestä vuodesta.

Ruotsissa vierailleiden suomalaisten luku supistui huomattavasti viime vuonna. Tähän ovat vaikuttaneet sekä ”Lomasuuntana Suomi” -kampanja sekä rajakauppaan kohdistuneet rajoitustoimenpiteet.

Leirinnässä rikottiin maassamme miljoonan yöpymisen raja.

Vuonna 2016 ulkomaalaisten matkailijoiden arvioitiin tehneen Suomeen noin 7,7 miljoonaa matkaa.

Puolassa halutaan selitystä sensuuriviranomaisilta
Puolalaiset kirjailijat ovat hyväksyneet julkilausuman, jossa ehdotetaan, että valtion sensuurivirkailijat velvoitettaisiin ilmoittamaan syyn artikkeleihin ja kirjoihin kohdistuville sensuuritoimille, ja että kirjailijoilla olisi oikeus valittaa näistä toimista, ilmoitettiin Varsovassa torstaina.

Vain kahdeksan kirjailijaa pidättäytyi äänestämästä Puolan kirjailijaliiton kaksipäiväisessä kokouksessa, johon osallistui satakunta liiton jäsentä.

Ehdotuksen teki puolalainen roomalaiskatolinen kirjailija Stefan Kisielewski, joka sanoi, että nykyinen sensuuri toimii nimettömänä ja ilman laillista valvontaa.

Riemua Israelissa
Israelilaiset ryntäsivät perjantai-iltana riemuissaan kaduille juhlimaan Yhdistyneen arabitasavallan presidentin Gamal Abdel Nassarin eroa. 
 

 

Lauantaina kesäkuun 10. pnä 1967

Mainos