Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Vanajalaisten sijoittamisesta

Vanajan kunnan liittäminen Hämeenlinnan kaupunkiin on jo aiheuttanut ja aiheuttaa edelleen monenlaisia toimenpiteitä ja ratkaisuja. Niinpä on kaikki Vanajan kunnan viroissa ja toimissa olleet täytynyt sijoittaa kaupungin virkoihin ja toimiin.

Kaikille ei luonnollisestikaan ole ollut tarjolla täysin vastaavaa virkaa, niin että uusi virkapaikka ei varmaan tyydytä kaikkia Vanajasta siirtyneitä. Eräissä tapauksissa on käynyt niin, että kaupungin virassa tai toimessa olevan on täytynyt siirtyä vanajalaisen tieltä. Onpa eräitä virkailijoita jouduttu erottamaankin nykyisestä tehtävästään, jotta vanajalaiset saataisiin sijoitetuksi. 

Tietysti on oikein ja kohtuullista, että kaikille Vanajan kunnan palveluksessa olleille järjestetään paikka kaupungin virkakoneistossa, mutta sen ei pitäisi tapahtua vastaavien kaupungin virkailijoiden tappioksi, varsinkin jos jälkimmäisen pätevyys, kokemus ja koulutus on aivan toista luokkaa kuin ensiksi mainitun.
Hämeenlinnan kirje 8.1.1967
 

Tuula Höökin äiti näki tyttärensä murhaajan unessa
Jerseyn saarella murhatun suomalaisen Tuula Höökin äiti kertoi poliisille nähneensä tyttärensä murhaajan unessa, kirjoittaa englantilainen lehti The People sunnuntaina.

Rouva Höök kertoi nähneensä ensimmäisenä Jerseyn saarella viettämänään yönä unessa ”lyhyen noin 30-vuotiaan miehen, jolla oli tumma tukka, kalteva otsa ja päässään baskeri”. Hän sanoi, että jos saaren poliisi pidättäisi murhaajan, hän tietäisi heti, onko kysymys oikeasta miehestä.

Rouva Höök kertoi edelleen, että hänen koko perheellään on selvänäkijän taipumuksia. Hän itse oli nähnyt Tuulan unessa murhayönä pudottavan murheellisen näköisenä harvat korunsa äitinsä syliin. Tuulan sisar oli nähnyt unta murhasta viikkoja ennen kuin se tapahtui.

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic