Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Vartioimisliike aloittaa toimintansa H:linnassa

Murtopuuhat loppunevat, sillä toimelias Etelä-Hämeen Tuberkuloosiyhdistys r.y. on päättänyt perustaa Hämeenlinnaan vartioimisliikkeen ”Linnan Vartijat”.

Kaupunkimme jaetaan vartiopiireihin ja kuhunkin piiriin tullaan asettamaan vartiomiehiä, joiden toimintaa valvoo vartiopäällikkö.

Lahjomattomat aseistetut vartijat tulevat pitämään huolen siitä, että Hämeenlinnan nimi tulee putoamaan murtotilastojen kärjestä.

Lisäksi mainittakoon, että Linnan Vartijat vastaavat myös vartioitavan kohteen tavaravaraston arvosta, sillä vartiointiliike on päässyt sopimukseen täkäläisen Hämeen vakuutusyhtiön kanssa täydellisen vastuun kantamisesta. Tällainen täydellisen vastuun ottava vartioimisliike on ainoalaatuinen maassamme vastaavien yritysten joukossa.

Ei voi muuta kuin nostaa hattua Etelä-Hämeen Tuberkuloosiyhdistys r.y:n puuhamiehille, jotka ennakkoluulottomasti laajentavat yhdistyksensä toimintaa voidakseen entisestään tehostaa jäsenistöönsä kohdistuvaa monipuolista sosiaalista työtä.

Kiina ei hyväksy kuumaa linjaa
Kiina nimitti sunnuntaina Washingtonin ja Moskovan välistä ”kuumaa linjaa” vastavallankumoukselliseksi mustaksi linjaksi, jonka avulla Yhdysvallat ja Neuvostoliitto olivat hautoneet suurta salajuonta arabimaista vastaan.

Kiinan kommunistisen puolueen äänenkannattaja Kansan päivälehti sanoi, ettei Neuvostoliitto millään tavalla auttanut arabimaita Israelia vastaan, vaikka se oli aiemmin luvannut täyden tukensa arabimaailmalle.

”Neuvostoliitto on erikoistunut kaksinaamaiseen peliin. Sillä on hunajaiset huulet, mutta murha sydämessä”, lehti sanoi.

Maanantaina kesäkuun 12. pnä 1967

Uusimmat