Kanta-Häme

50 vuotta sitten: Viskivesi ei helsinkiläistä eikä oululaista

Oulussa viime viikolla myydyissä viskipulloissa ollut vesi ei tutkimusten mukaan ainakaan helsinkiläistä eikä oululaista, kerrottiin Alkosta tiistaina.

Eräät oululaiset Alkon asiakkaat saivat viime viikolla viskipulloja, jotka lähemmän tarkastelun ja maistamisen jälkeen todettiin vesipulloiksi. 

– Alko hyvittää asiakkaille tästä aiheutuneen vahingon, todettiin Alkosta.

Kaikkia Suomeen tulleita viskipulloja ei tietenkään voida avata, vaan laatututkimuksia tehdään pistokokeiden avulla.

–  Pullot kulkevat tuottajatehtaalta lähdettyään monien välikäsien kautta, joten on vaikea selvittää missä vahinko on tapahtunut. Viskiä ei pulloissa juuri tippaa enempää ollut, alkoholimäärä oli suunnilleen sama kuin tyhjäksi kaadetussa pullossa, kerrottiin Alkosta edelleen.

Piristysaineet pannaan
Joukko kansainvälisiä urheilujärjestöjä piti tiistaina Lausannessa kokouksen, jossa todettiin piristysaineiden käytön uhkaavan urheilijoiden terveyttä ja urheilun arvoa. Järjestöt tuomitsivat kaikenlaisen doping-aineiden käytön.

Pikajunan matkustajavaunu syttyi palamaan
Matkustajavaunu syttyi tuleen pikajunasta ja paloi loppuun keskiviikkona Kausalassa. Vaunussa olleet matkustajat siirtyivät rauhallisesti toisiin vaunuihin.

Pikajuna pysäytettiin Suursuon kohdalla, jolloin havaittiin kolmesta matkustajavaunusta keskimmäisen olevan tulessa. Myös lähellä asuva ratavartija Erkki Lahtinen huomasi tulipalon ja irroitti palavan vaunun junasta.

Myöhästyneenä pääsi pikajuna, jossa oli jäljellä vetovaunu ja yksi matkustajavaunu jatkamaan matkaa Imatralle.

Torstaina huhtikuun 27. pnä 1967

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic