Kanta-Häme

A-klinikkasäätiö irtisanoo Hämeessä

A-klinikkasäätiön tiistaina päättyneet yt-neuvottelut johtavat kahden työntekijän irtisanomiseen, yhden osa-aikaistamiseen ja lomautuksiin. Lisäksi myös määräaikaisia työsuhteita päättyy, eikä uusia henkilöitä palkata tilalle. Hämeen alueen säästötavoite oli 190 000 euroa, mikä tavoitettaneen toimenpiteillä. Koko maan säästötavoite on 1,7 miljoonaa euroa.

Hämeessä karsinnat kohdistuvat sekä Kanta- että Päijät-Hämeeseen. Aluejohtaja Hanna Ahokkaan mukaan esimerkiksi katkaisuhoitoyksikkö suljetaan Hämeenlinnassa jouluksi ja asiakkaat siirretään tarvittaessa Lahteen.

Säästötarpeet ovat seurausta siitä, että kunnat ovat ohjanneet huomattavasti aiempaa vähemmän asiakkaita A-klinikoille. A-klinikkasäätiön palveluksessa Kanta- ja Päijät-Hämeessä on yt-neuvotteluiden jälkeen vielä hieman yli 80 työntekijää. Jäljellejäävä henkilöstö osallistuu säästötalkoisiin muun muassa perumalla pikkujoulunsa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle Häme. Hämeen Sanomat ei tavoittanut keskiviikkona aluejohtaja Ahokasta kommentoimaan irtisanomisia. (HäSa)