fbpx
Kanta-Häme

Aamu alkaa voimistellen päiväkodissa

 

Ahveniston päiväkodin Oravanmarjat-ryhmän lapset kokoontuvat jonoon ja valmistautuvat voimistelemaan lähihoitajaopiskelija Bei Arolan johdolla. Vuodesta 2003 Suomessa asunut Bei halusi tuoda kotimaastaan hyödylliseksi kokemansa voimistelun työpaikalleen, missä lastentarhanopettajat Riitta Väistö ja Saara Kankaanpää innostuivat heti asiasta. Nyt lapset ja henkilökunta ovat jumpanneet noin kuukauden ajan.
 
– Kiinassa voimistelu on kuulunut työpaikoille ja kouluihin jo 50-luvulta alkaen. Itse olen voimistellut koulussa sekä työskennellessäni matkailualalla, kun vielä asuin Kiinassa. Täällä päiväkodissa pienet lapset ovat toki vähän haastavia ohjattavia, koska heidän on välillä vaikea keskittyä, Bei Arola sanoo.
 
Kiinalainen aamuvoimistelu ohjataan tietenkin kiinaksi ja innokkaimmat laskevat numeroita Bein mukana. Tytöt ovat jo päiväkoti-iässä aktiivisempia jumppaajia.
 
– Liikkeet ovat helppoja ja vaivattomia oppia. Tarvitaan vain aika ja paikka, joten yhteinen voimisteluhetki on vaivaton toteuttaa. Työpaikoilla Kiinassa voimisteluun käytetään yleensä noin viisi minuuttia, lasten kanssa meillä menee kymmenisen minuuttia, Bei Arola kertoo.
 
Vaikka liikuntahetki ei pitkä olekaan, säännöllisesti tehtynä sillä on positiivinen vaikutus verenkiertoon ja niveliin sekä virkeyteen. Ennen kaikkea Bei korostaa yhteisen osallistumisen merkitystä.
 
Kiinalainen kulttuuri esillä
 
Kiinalainen kulttuuri on Bei Arolan myötä tullut Ahveniston päiväkodissa tutuksi. Lapset ovat muuan muassa opetelleet kiinalaisen äitienpäivälaulun, jonka esittäminen sujuikin jo varsin mallikkaasti
 
– Lapset ovat olleet todella kiinnostuneita siitä, mistä minä tulen. Olemme katsoneet kartasta, missä sijaitsee Kiina ja missä Suomi. Aikaisemmin olin Kissankäpälät-ryhmässä, ja siellä jokaisella oli oma kiinalainen nimi. Eskarilaiset taas haluavat oppia kirjoittamaan kiinalaisia kirjaimia, Bei Arola kertoo tyytyväisenä siihen, että työpaikalla on kunnioitettu hänen kotimaansa kulttuuriaan ja otettu se osaksi arkea.
 
Bei Arolan siirtyessä ensi viikolla toiseen päiväkotiin harjoittelemaan, aamuvoimistelu aiotaan säilyttää ohjelmassa vakituisen henkilökunnan toteuttamana.
 

Menot