fbpx
Kanta-Häme

Aamuinen Torronsuo toi luontokuvakisan voiton forssalaiselle Teresa Ågren-Aallolle

Voiton vei forssalainen Teresa Ågren-Aalto.
Voittokuva on otettu heinäkuun lopulla aamuviiden aikaan Torronsuolla.

Hämeen ammattikorkeakoulun DigiTrail-hanke ja Hämeen Sanomat järjestivät kesän aikana Kanta-Hämeessä #hämeenparasluontokuva2018-kilpailun Instragramissa.

Kilpailun tavoitteena oli saada alueen asukkaat, mökkeilijät ja vierailijat havainnoimaan ja jakamaan pysäyttäviä luontohetkiä ja ihastuttavia maisemia Kanta-Hämeestä.

 

Instagramissa järjestetty kilpailu sai suuren suosion. Suuri, yli 500 kuvan määrä sai järjestäjätkin yllättymään.

Parhaimman kuvan valinta ei ollut tuomaristolle helppo. Voiton vei Forssassa asuvan, mutta Jokioisilla syntyneen Teresa Ågrén-Aallon Torronsuolla kuvattu valokuva, jossa retkeilijä oli kyykistynyt suomättäälle ihailemaan auringonnousua.

– Kuva on otettu aamuviiden maissa heinäkuun lopulla. Lähdimme ystäväni kanssa suolle kävelemään ja huokailimme yhdessä kaunista maisemaa. Olen yllättynyt ja todella otettu voitosta, Ågren-Aalto toteaa.

Hän kertoo kuvaavansa pari vuotta sitten saamallaan järjestelmäkameralla pääasiassa luontoa.

– Luonnon keskellä pystyy rauhoittumaan arjen keskellä. Luonnossa on hiljaista, kaunista ja stressitöntä.

 

Valokuvakisan tuomaristona toimivat palkittu ammattilaisvalokuvaaja Mikaela Holmberg, DigiTrail-hankkeen valokuvaaja Anna Järvenpää ja Hämeen Sanomien graafikko Soile Toivonen.

Raati luonnehti voittajakuvaa sanoin ”tosi vahva tunnelma, yhdistyy maisema ja henkilö, voisi kuvitella itsekin olevansa siellä, kauniit sävyt”.

Tuomaristolle esitettiin säännöt täyttävät kuvat ilman kuvaajien nimiä ja ilman tietoa Instagramiin tulleista tykkäyksistä, jotta arviointitilanne olisi mahdollisimman puolueeton. Päätuomari Holmbergin vankalla valokuvakisakokemuksella runsaasta kuvamäärästä saatiin lopulta tehtyä karsintaa.

 

Kilpailussa palkittiin neljä parasta lahjakorteilla. Pääpalkintona oli 600 euron arvoinen majoituslahjakortti Evon Luonto oy:n kohteeseen Hämeen Privaatti. Voittajille on ilmoitettu voitoista henkilökohtaisesti.

Kilpailun pääjärjestäjänä oli Hamkin DigiTrail-hanke, joka saa rahoitusta Hämeen elykeskuksen myöntämällä Maaseudun kehittämisrahaston tuella.

 

Teresa Ågren-Aallon luontokuvia löytyy Instragramista hakuasanalla luontoteresa.

Menot