Kanta-Häme

Aamulehti: Kanta-Hämeen, Pirkanmaan ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit yhdistymisestä päätetään joulukuussa

Tältä uusi Hämeenlinnaan rakennettava Kanta-Hämeen keskussairaala voisi näyttää. Sinne ja samalle tontille on tulossa myös yksityisiä palveluita kuten kauppa ja apteekki.

Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja todennäköisesti myös Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit aikovat yhdistää hoitonsa yhteiseen yritykseen, uutisoi Aamulehti.

Hämeen Sanomat on uutisoinut yhteistyökuvion valmistelusta pitkin vuotta.

Yhdeksän sairaalan palvelut on tarkoitus liittää yhteiseen osakeyhtiöön tai osuuskuntaan, joka aloittaisi ensi syksynä ja olisi täydessä toiminnassa vuonna 2022. Aamulehden mukaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus päättävät kehitysyhtiön perustamisesta joulukuussa. Etelä-Pohjanmaalla päätös tehdään ensi vuonna.

Usein tarvittavat hoidot aiotaan pitää lähisairaalassa, mutta harvemmin tarvittavat palvelut voivat siirtyä kauemmas.

Suunnitelmissa ovat mukana Hatanpään, Pitkäniemen, Sastamalan, Valkeakosken, Forssan ja Riihimäen sairaalat, Tampereen yliopistollinen sairaala, Hämeenlinnan keskussairaala sekä mahdollisesti Seinäjoen keskussairaala.

 

Aamulehden haastattelema Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtaja Hannu Juvonen torjuu ajatuksen, että muutokset tarkoittaisivat väen vähentämistä. 

–Erikoissairaanhoidon tarve kasvaa niin, ettei väen vähentäminen ole näköpiirissä. Sairaaloiden työnjako voi toki merkitä, että joidenkin työnkuva muuttuu tai he työskentelevät vastedes useissa toimipisteissä, Juvonen kertoi Aamulehdelle.

Hän myönsi haastattelussa, että Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirissä elää huolta siitä, ”joutuuko tässä muuttamaan Tampereelle”.

 

Aamulehden mukaan sairaanhoitopiirien yhdistyessä syntyisi Suomen toiseksi suurin sairaanhoidon organisaatio.

Sairaaloissa työskentelee yhteensä 13  700 työntekijää ja niiden alueella asuu 900  000 ihmistä. STT-HäSa

 

Aamulehti.fi: Suomeen syntyy uusi jättisairaala: Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit aikovat yhdistää hoitonsa yhteiseen yritykseen – Osa potilaiden hoidoista voi siirtyä kauas

Päivän lehti

24.11.2020

Fingerpori

comic