Kanta-Häme Urheilu Hämeenlinna

HPK:n koronatartuntamäärät pysyneet aisoissa, ei uusia tartuntoja – Toimitusjohtaja: Koko liigajoukkue testataan alkuviikosta

HPK:n toimitusjohtajan Antti Toivasen mukaan kaikki HPK:ssa koronavirustartuntoja saaneet ovat kotihoidossa, eikä uusia tartuntoja ole perjantaina puoleenpäivään mennessä ilmennyt. Kookoo ilmoitti perjantaina kuudesta tartunnasta.
HPK:n liigajoukkue on tällä hetkellä karanteenissa U20-joukkueen koronavirustapausten vuoksi. Arkistokuva: Riku Hasari

Koronavirustartunnat ovat pysyneet HPK:ssa edelleen kolmessa, kertoo HPK Liiga oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.

Uusia koronavirustartuntoja ei siis joukkueissa ole perjantaina puoleen päivään mennessä ilmennyt. Toivonen kuitenkin tähdentää, että HPK voi saada terveysalan ammattilaisilta uutta tietoa vielä perjantain aikana.

– Tällä hetkellä lääkäreiden ja terveysviranomaisten ohjeistuksella testataan kaikki, jotka vähänkin oireilevat, sanoo Toivanen viitaten U20- ja liigajoukkueisiin ja jatkaa:

– Ensi viikolla, kun aikaikkunat tulevat täyteen, niin testataan kaikki. Näin saamme parhaan varmuuden mahdollisista oireettomista kantajista, jos sellaisia sattuu olemaan, hän kertoo puolenpäivän jälkeen.

Aikaikkunalla hän tarkoittaa asiantuntijoiden antamaa aikaa, jolloin koronavirustesti kannattaa suorittaa niin, että sen tulos on luotettava. Toivasen mukaan HPK jatkaa torstaina ilmoitetuilla varotoimilla, mutta tilanne voi muuttua, jos uusia tartuntoja ilmenee.

U20-joukkueella tarkoitetaan HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkuetta.

3 tartuntaa HPK:n U20-joukkueessa, KooKoossa 6

Perjantaina Kookoo tiedotti, että heidän U20-joukkueessaan on todettu kuusi koronavirustartuntaa.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ja HPK kertoivat torstaina, että kolme HPK:n U20-joukkueen jäsentä antoi positiivisen koronavirusnäytteen. Koronavirustartuntojen takia HPK:n liigajoukkue ja U20-joukkue asetettiin karanteeniin. Lisäksi molempien joukkueiden toiminta on toistaiseksi keskeytettynä.

Lue myös: Seurojen koronatartunnat toivat tummia pilviä Liiga-kauden ylle – HPK:n Toivanen: ”Paljon epävarmuutta ilmassa” (10.9.2020)

Torstaina HPK myös perui juniorijoukkueidensa jääharjoituksia.

HPK:n tartunnat ovat sairaanhoitopiirin mukaan todennäköisesti peräisin Mikkelin Jukureiden U20-joukkueesta. U20-joukkueet kohtasivat syyskuun alussa Rinkelinmäellä, ja sittemmin mikkeliläisjoukkueen jäsenet alkoivat antaa positiivisia koronavirusnäytteitä. Torstain tietojen mukaan Jukureissa on annettu 22 positiivista koronanäytettä. Kookoon tapaukset voivat liittyä Jukureista lähteneeseen tartuntaketjuun, koska Jukureiden U20-joukkue kohtasi KooKoon HPK-ottelunsa jälkeen.

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen näkee paljon mahdollisuuksia yhteistyössä FPS:n kanssa. Kuva: Pekka Rautiainen
HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen. Arkistokuva.

Jo välittömästi mikkeliläisten koronauutisten jälkeen HPK Liiga oy keskeytti U20-joukkueensa toiminnan estääkseen taudin kulkua.

– Nyt on toimittava sillä laidalla, että mieluummin enemmän kuin vähemmän toimenpiteitä. Meillä on hyvä yhteys Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriin ja tiiviin keskusteluyhteytemme myötä olemme kyenneet reagoimaan hyvin ja saamaan tukea, HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kommentoi Hämeen Sanomille torstaina.

Perjantaina hän kertoi, että kaikki tartunnan saaneet ovat kotihoidossa.

Ruununmyllyn koulussakin tartunta

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ja Hämeenlinnan kaupunki ilmoittivat torstaina myös siitä, että Ruununmyllyn koulussa ilmeni yksi koronavirustapaus. Tartunnan saanut oppilas pelasi myös jalkapalloseura HJS:ssä.

56 oppilasta ja viisi henkilökunnan jäsentä asetettiin karanteeniin. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Sally Järvelä kertoi torstaina, että valtaosa uusista tartunnoista ovat koskeneet alle 30-vuotiaita.

– Harrastukset, koulut ja erilaiset kokoontumiset jatkuvat kohtuullisen vapaasti ja ihmiset ovat tuudittautuneet turvallisuuden tunteeseen. Merkit viittaavat siihen, että ihmiset ovat unohtaneet noudattaa turvavälejä ja rajoitukset ovat liian löyhiä estääkseen epidemian kulun, kommentoi Järvelä. (HäSa)

Lue myös: Johtajaylilääkäri: Laajat altistukset ovat olleet vain ajan kysymys – Suosittelee lataamaan altistumisesta ilmoittavan Koronavilkun (10.9.2020)

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic