Kanta-Häme Riihimäki

Aamuposti: Seurakunnan Pride-iltaa vastustettiin Riihimäen kirkkovaltuustossa – Kirkkoherran mukaan tapahtuma järjestetään

Päivi Räsänen (kd.) käytti useita vastustavia puheenvuoroja myös silloin, kun Pride-liputuksesta äänestettiin kaupunginvaltuustossa huhtikuussa. Kuva: Pekka Rautiainen, Arkisto
Päivi Räsänen (kd.) käytti useita vastustavia puheenvuoroja myös silloin, kun Pride-liputuksesta äänestettiin kaupunginvaltuustossa huhtikuussa. Kuva: Pekka Rautiainen, Arkisto

Kaksitoista Riihimäen seurakunnan kirkkovaltuuston jäsentä on jättänyt aloitteen, jossa esitetään, ettei seurakunta osallistu Setan järjestämään Pride-tapahtumaan. Asiasta kertoo Aamuposti.

Lisäksi aloitteessa ehdotetaan, että kirkkoneuvosto keskustelisi kirkon avioliitto- ja ihmiskäsityksestä.

Riihimäen seurakunta on jo ilmoittautunut mukaan Riihimäki Prideen, ja lisäksi kirkossa järjestetään pride-teemaan liittyvä kirkkoilta 27. kesäkuuta.

– En näe mahdollisena, että mikään neuvoston päätös voisi sitä estää, toteaa kirkkoherra Sirpa Viherä Aamupostille.

Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Eeva-Liisa Hellstenin mukaan luottamusmiehet eivät voi tällaisissa asioissa ruveta linjaamaan toimintaa seurakunnassa, joka ei ole verrattavissa mihin tahansa yhdistykseen.

Yksi aloitteen allekirjoittajista oli Päivi Räsänen (kd), joka paheksui myös kaupunginvaltuustossa kaupungin osallistumista Pride-tapahtumaan. Valtuustossa asiasta äänestettiin.

– Suuri osa suomalaisista ja myös riihimäkeläisistä ajattelee avioliitosta ja sukupuolen käsitteestä toisin kuin Pride-viikon järjestäjät, Räsänen toteaa Aamupostin jutussa.

Lue lisää:

Pride tulee kesäkuussa myös Riihimäelle – Kerro ideasi tapahtuman järjestämiseen

Soraäänet hävisivät – Riihimäki liputtaa sittenkin pride-viikkoa

 

Päivän lehti

12.7.2020