Kanta-Häme

Äänestys: Kuka on teatterin suosikkinäyttelijä?

 

Hämeenlinnan Teatterikerho ja Kaupunkiuutiset järjestävät yhteistyössä yleisöäänestyksen, jonka perusteella valitaan Hämeenlinnan teatterin tämän vuoden suosikkinäyttelijä.
 
Suosikkinäyttelijän valinta on järjestyksessään toinen. Vuosi sitten Teatterikerhon 60-vuotisjuhlien yhteydessä tittelin korjasi näyttelijä Aku Hirviniemi.
 
– Tästäkin äänestyksestä rakentuu vuosien saatossa perinne. Haluamme osaltaan nostaa oman ja laadukkaan teatterimme profiilia. Meillä on Hämeenlinnassa erittäin hyvää työtä tekevät vakituiset näyttelijät, mutta vuoden aikana täällä esiintyy myös runsaasti korkeatasoisia vierailevia taiteilijoita. Äänestäjillä voi olla suoranaista runsauden pulaa suosikkiaan valitessa, Teatterikerhon puheenjohtaja Aarne Kauranen sanoo.
 
Vuoden suosikkinäyttelijän valinta ei ole sama asia kuin pitkät perinteet omaava Aku-patsaan jako. Hämeenlinnan Teatterikerhon Aku-patsastoimikunta on jo vuodesta 1953 jakanut vuosittain huomionosoituksen merkittävästä työstä hämeenlinnalaisen teatteritaiteen edistämiseksi. Patsaan perinteet ovat pitkät, eikä sitä suinkaan katkaista nyt toista kertaa järjestettävällä yleisöäänestyksellä.
 
Aku-patsaan jakoperusteissa on erityisesti maininta, että patsaan saajan tulee kuulua teatterin vakituiseen henkilökuntaan, joten se on tiukasti tulkittuna rajannut valinnan ulkopuolelle monet valovoimaisetkin vierailevat näyttelijät, joilla muutoin ehkä olisi ollut huomattaviakin ansioita
 
– Suosikkinäyttelijän valinnassa ovat mukana siis myös vierailijat, Aarne Kauranen painottaa.
 
Äänestämään vaikka heti!
Valintaperusteina ovat nimenomaan kalenterivuoden 2012 eli tammikuussa alkaneen kevätnäytäntökauden ja kulumassa olevan syysnäytäntökauden näytelmät Hämeenlinnan Teatterissa.
 
Ohjelmistossa ovat olleet tai ovat edelleen seuraavat esitykset: Delilah, Niskavuori, Seitsemännen portaan enkeli, Luolanainen, Älä pukeudu päivälliselle, Neiti Julie, Kaunotar ja hirviö, Perheistä parhain sekä Ymmärrättehän.
 
Sähköpostiin tai korttiin on liitettävä myös lähettäjän nimi. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan pääsylippuja Hämeenlinnan Teatterin kevätkauden esityksiin. Voitoista ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja heidän nimensä julkaistaan myös Kaupunkiuutisissa.
 
Hämeenlinnan Teatterikerho on nimennyt äänestykseen ehdokkaiksi neljä näyttelijää, minkä tarkoitus on helpottaa valintaa, mutta ei ohjata sitä. Äänestää voi ketä tahansa viereisessä listassa olevista henkilöistä.
 
Nimettyjä ehdokkaita ovat vierailevista näyttelijöistä Arja Koriseva, Heikki Nousiainen ja Ritva Oksanen. Teatterin vakituisista näyttelijöistä mukana on Liisa Peltonen.
 
Äänestys alkaa sunnuntaina 18. marraskuuta ja päättyy sunnuntaina 2. joulukuuta. Jokainen voi äänestää vain kerran ja vain yhtä ehdokasta.
 
Äänestää voi sähköpostitse osoitteella: kaupunkiuutiset@hameensanomat.fi tai lähettämällä postikortin osoitteella: Kaupunkiuutiset, Suosikkinäyttelijä, PL 207, 13110 Hämeenlinna.
 

Päivän lehti

8.4.2020