Kanta-Häme

Äänestysrumba ennakoi pitkää budjettivaltuustoa

Kaupunginhallituksen ennätyspitkässä budjettikokouksessa tällä viikolla äänesteltiin useamman kerran budjettiin liittyvistä kysymyksistä. Se ennakoi pitkää kaupunginvaltuuston kokousta 14. marraskuuta.

Tuloveroprosentista pohjaesityksenä oli puolen prosenttiyksikön korotus. Tuolloin veroprosentti olisi noussut 20,75:een.

Pienempi, neljännesprosenttiyksikön korotus sai kuitenkin taakseen äänin 8-3 muut ryhmät paitsi perussuomalaiset ja kristillisdemokraattien edustajan.

Rengon Raitaharjun kohdalla kaupunginjohtaja Timo Kenakkalan esitti, että vanhainkodin toiminta korvataan tehostetulla palveluasumisella.

Hannu Kärpänen (kesk.) ehdotti ja Antero Niemelä (ps.) kannatti, että tuo kohta poistetaan budjetista. Kaupunginjohtajan esitys kuitenkin sai enemmän kannatusta äänin 7-4.

– Ajatuksena oli se, että 200 000 sprinklerirahat kyllä löytyvät ensi hätään. Aikanaan maakunta voi sitten pohtia, mitä tehdä Raitaharjun kanssa, Kärpänen sanoo.

Asia nousee varmasti esille myös kaupunginvaltuuston käsitellessä budjettia tämän kuun puolessa välissä.

Asiakasmaksujen korotuksen suuruudesta ja varhaiskasvatuksen ryhmäkoosta äänestettiin demarien aloitteesta. Molemmissa alkuperäisen esitys kaatui.

Asiakasmaksujen korotus puolittui 30 prosentista 15:een. Ryhmäkoot eivät kasva, vaan pysyvät nykyisellään.

Budjettivaltuustossa todennäköisesti äänestetään myös mm. palveluseteleistä.

Niiden käytön laajentamista erityisesti vasemmistoliitto on vastustanut, mutta sillä ei tällä hetkellä ole edustajaa kaupunginhallituksessa.

Pysäköintistrategiakin noussee vielä äänestyksiin valtuustossa.

Siitä osia, lähinnä torin alle keskitetyn pysäköintilaitoksen, olisivat palauttaneet valmisteluun kaupunginhallituksessa istuvat keskustan ja perussuomalaisten edustajat.

Strategia etenee kuitenkin äänin 7-4 kokonaisuudessaan valtuustoon. HÄSA

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic