Kanta-Häme

Aaretti ajaa kansanihmisten asiaa

Kun Aarre Lindeman kävelee Tiiriön Prisman käytävällä, onnittelijoita riittää. Hattulan tuoreen ääniharavan äänimäärä ei hämmästytä, sillä tuntuu, että kaikki tuntevat Aaretin.

– Kyllä minä olin sunnuntai-iltana todella yllättynyt. Ajattelin, että pitkäaikaiset valtuutetut vetävät isoimman potin, mutta toisin kävi, ensikertalaisena yli 200 ääntä kerännyt Lindeman kertoo.

Hän sanoo kuitenkin olevansa valtuustopestistä huolimatta sama Aaretti kuin aina ennen.

– Sama tohelohan minä olen, ja valtuustossa aion olla tavallisten kansanihmisten asialla, Lindeman sanoo nauraen.

Itsenäisyys veti perussuomalasiin

Hän nousi valtuustoon perussuomalaisten listalta, mikä ei romaniehdokkaalle ole välttämättä ilmeisin puoluevalinta. Lindeman kertoo, että muistakin ryhmistä häntä pyydettiin mukaan, mutta hän valitsi persut.

– Perussuomalaisista on mielikuva rasistisena puolueena, ja onhan siellä niitäkin kantoja, mutta samanlaisia mielipiteitä mahtuu muihinkin ryhmiin. Minä olen ylpeä itsenäisestä Hattulasta ja myös muu ryhmä pitää itsenäisyyden säilyttämistä tärkeänä.

Lindemania miellyttää puolueen puheenjohtajan Timo Soinin suoruus ja ajatusmaailma.

– Soini on vilpitön uurastaja, arvostan miestä.

Lindeman sanoo olevansa perussuomalaisten linjoilla myös siinä, että ensin pitäisi huolehtia oman maan kansalaisten hyvinvoinnista ja vasta sitten muista.

– Meitä mustalaisia on ollut täällä 500 vuotta ja olemme osallistuneet sotiin. Silti esimerkiksi koulutusasioissa ja työpaikkaa hakiessa törmäämme aina vaan ennakkoluuloihin.

Vanhusten asiat tärkeitä

Aaretti sanoo, että häntä on kohdeltu Hattulassa aina hyvin. Hän on nyt muutaman vuoden toiminut taksiautoilijana, ja sitä ennen hän oli parikymmentä vuotta kunnalla töissä.

Valtuutettuna hän suunnittelee ajavansa muun muassa vanhusten asioita. Hän kuljettaa viitenä päivänä viikossa ikäihmisiä Hattulan eri kulmilta Parolaan päivätoimintaan.

– Meillä on suurenmoisia hetkiä, välillä autossa lauletaan ja välillä jutellaan asiat halki.

Aarre Lindeman on paljasjalkainen hattulalainen. Hän asuu Ihalemmessä ja perheeseen kuuluvat vaimo Mervi ja kolme aikuista lasta.

– Kaikki tietää, että Mervi meillä asiat hoitaa. Ja tyttäret tekivät enemmän vaalityötä kuin minä itse, Lindeman nauraa. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic