Kanta-Häme

Aattohartaudet vetivät väkeä kirkkoihin

Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan joulun ajan kirkkotilaisuuksissa ja -hartauksissa sekä Kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa ja konserteissa kävi yhteensä 16 200 osallistujaa.

Aattohartaudet ja jouluyön kirkot ovat joulun suosituimpia tilaisuuksia. Viidessätoista kirkkotilaisuudessa oli yhteensä 2790 henkilöä, 580 henkilöä vuotta 2013 vähemmän. Yhteensä jouluaattona, joulupäivänä ja tapaninpäivänä kirkoissa ja kappeleissa kävi 3700 ihmistä.

Ensimmäisenä adventtina 2000 ihmistä lauloi kirkoissa Hoosianna-hymniä..

Itsenäisyyspäivänä kirkkotilaisuuksissa oli 560 henkilöä.

Kauneimpia joululauluja lauloi 5000 henkilöä, yksistään Hämeenlinnan kirkon 10 tuntia kestäneessä joululaulutapahtumassa kävi 1900 laulajaa.

Seurakunnan omat neljä konserttia keräsivät 730 kuulijaa. Näiden lisäksi kirkoissa järjestivät konsertteja muun muassa Sibelius-opisto, paikalliset kuorot ja kiertueilla olevat artistit.

Muita adventin ja joulun kirkkotilaisuuksia olivat adventtipyhien jumalanpalvelukset, viikkomessut, lasten joulun ajan kirkot sekä muun muassa Hämeenlinnan kirkon jälleen ääriään myöten täyttänyt työpaikkojen jouluhartaus, Wanhan ajan kuusijuhla kaikelle kansalle sekä tietyille kohderyhmille, kuten nuorille, eläkeläisille, kehitysvammaisille ja vähävaraisille, kohdennetut jouluhartaudet ja -juhlat. (HäSa)