Kanta-Häme

Abiturientit riemuitsivat penkkaripäivänä - Katso kuvat!

 

– TJ nolla, TJ nolla! -huudot kaikuivat ympäri Hämeenlinnan toria, kun lukion abiturientit olivat perinteisellä penkkariajelullaan ystävänpäivänä. Puvut oli valittu mielikuvitusta käyttäen, ja nunnat ja rikolliset juhlivat sulassa sovussa rekkojen lavoilla. 
 
Juhlamieli tarttui yleisöön asti, ja iloisia abiturientteja katsellessa hymy oli herkässä. 
Kadut vallanneet koululaiset keräsivät kilpaa abien heittelemiä karkkeja tien viereltä. Myös paljon lukiolaisten sukulaisia ja ystäviä oli tullut katsomaan rekka-ajelua.
 
– Minulla ei ole sukulaisia abien joukossa, mutta tulimme seuraamaan penkkareiden menoa. Olemme keränneet myös karkkia, sanoo lapsenlapsensa kanssa ajelua katsomaan tullut Sirpa Laitamäki. 
 
Klaanilaisiksi itseään kutsuvat abiturientit Nikolai Jelisejeff ja Saku Kuusela ovat verhoutuneet valkoisiin kaapuihin, eikä heidän kasvoistaan näkynyt kuin silmät. 
 
– Olemme salaisen klaanin jäseniä, enkä tiedä voimmeko kertoa oikeita nimiämme, Kuusela sanoo leikkimielisesti. 
 
Poikien pukujen ompelijoina ovat toimineet äiti ja isoäiti.  

Viisi kiloa karkkia Fazerilta

Kaurialan lukion abiturientti Marianne Lehtinen oli pukeutunut Marianne -karkiksi.  Hän oli tehnyt asuaan kuukauden päivät, ja mukana rakentamassa olivat olleet äiti, mummo ja täti. 
 
– Päätin jo lukion ensimmäisellä luokalla, että tahdon pukeutua penkkareissa Marianneksi. Idea lähti omasta nimestäni, Marianne sanoo. 
 
Marianne oli lähettänyt viestin Fazerin tehtaalle, ja kertonut tulevasta penkkariasustaan. Hän saikin kiitosta hienosta puvusta, ja Fazer lähetti hänelle viisi kiloa karkkia palkinnoksi. Hänestä tehtiin myös juttu Fazerin blogiin. 
 
– Kiva että sain näin paljon huomiota asustani, koska panostin sen tekemiseen todella paljon. Kaikki karkit kylläkin loppuivat jo penkkareissa, Marianne kertoo. (HäSa)

Päivän lehti

4.4.2020