fbpx
Kanta-Häme

AC/DC myi jo yli 50000:n tavoitteen

Australialaisbändi AC/DC:n konsertti Kantolan tapahtumapuistossa on järjestäjien mukaan myynyt jo yli tavoitteen eli 50 000:n kävijän.

Lippuja on nyt myyty noin 52 000 kappaletta – ja myydään edelleen.

– Arvioimme parhaillaan konserttialueen kapasiteettia. Näyttää siltä, että liput myydään loppuun ennen keikkapäivää 22. heinäkuuta, kertoo Live Nation Finlandin pääpromoottori Scott Lavender.

Lipunmyyntitilastosta käy myös ilmi, että jopa 10 prosenttia konserttiin tulijoista saapuu Hämeenlinnaan Suomen ulkopuolelta.

Eniten ulkomaisia rockfaneja saapuu Virosta ja Venäjältä, joihin AC/DC:n Rock Or Bust -maailmankiertue ei yllä.

Tapahtumapuiston portit avataan keikkapäivänä jo klo 15. jolloin aloitetaan turvatarkastukset.

Ravintolat ja myyntipisteet aukeavat samaan aikaan. Radio Rockista tuttu Jussi 69 soittaa levyjä anniskelualueella klo 15-19.

Ensimmäinen yhtye Santa Cruz aloittaa noin klo 19, Vintage Trouble noin klo 20 ja illan pääesiintyjä AC/DC nousee lavalle noin klo 21. Tosin annetut soittoajat voivat muuttua vielä keikkapäivänäkin.

Ravintola-alue, ruokamyyntipisteet ja muut myyntipisteet ovat avoinna koko konserttialueen aukiolon ajan.

Järjestäjät muistuttavat, että kymmeniä tuhansia ihmisiä puistoon keräävään tapahtumaan kannattaa saapua hyvissä ajoin nauttimaan tunnelmasta. Samalla välttää parhaiten myös turvatarkastuksiin mahdollisesti muodostuvat ruuhkat ja jonot.

Aikaa tarvitaan Kantolan alueelle saapumiseen, sillä autolla sinne ei pääse, Esimerkiksi rautatieasemalta pääporteille on kolmen kilometrin kävelymatka.

Sen varrelle osuu muun muassa Verkatehdas, jonka Rock Villagessa etkot alkavat jo klo 10. Myös useita pop up -terasseja on kävelymatkan varrella.

Pysäköintiä on rajoitettu Kantolassa koko konsertin rakentamisen ja purkamisen aikana 13.-24.7. Pysäköintikieltoalueet on merkitty asianmukaisin kyltein.

Lähiteitä suljetaan liikenteeltä jo konserttipäivää edeltävänä päivänä ja niille on odotettavissa paljon rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi. Tapahtuman järjestelyissä otetaan huomioon Kantolassa olevien liikeyritysten ja muiden toimijoiden työntekijöiden, asiakkaiden ja vierailijoiden liikkuminen ja huoltoajo.

Konsertti päättyy klo 24 mennessä. Lukuisat ravintolat palvelevat konserttiyleisöä Hämeenlinnan keskustassa myös konsertin päättymisen jälkeen lähes aamuun asti.

Muun muassa konsertin virallisessa jatkopaikassa Verkatehtaan Rock Villagessa voi juhlia levymusiikin parissa aamuneljään. HÄSA

Menot