Kanta-Häme

Accepta laajeni it-tuotteisiin

Hämeenlinnalainen Accepta on laajentanut tuotevalikoimaansa toimisto- ja paperitarvikkeista it-tuotteisiin. Yhtiö on saanut kaksi merkittävää asiakasta Bruce Campbellistä ja italialaisesta Cellystä.

Accepta on kasvattanut Hämeenlinnan varastotilansa 2 000:sta 2 600 neliöön. Se on myös palkannut viisi uutta työntekijää. Yhtiö työllistää runsaat 30 työntekijää.

– Valtaosa työntekijöistämme työskentelee nyt Hämeenlinnassa, kun aikaisemmin suurin osa oli ympäri Suomea, sanoo Acceptan toimitusjohtaja Harri Jokinen.

Bruce Campbell -yhtiö ulkoisti logistiikkansa kokonaan Acceptalle ja siirsi siten varastonsa Hämeenlinnaan. Yhtiö myy toimisto- ja ATK-tarvikkeita. Sillä on myös verkkokauppa.

Celly myy matkapuhelin- ja tablettituotteita, joiden varastointipalvelut se siirsi Acceptalle.

– Laajempi valikoima lisää tehokkuutta. Myönteistä on myös, että entistä arvokkaampi tavara lisää liikevaihtoa ja katetta, Jokinen sanoo.

Uusi nimi ja…uusi omistaja

Accepta on myynyt kaupalle valmiilla hyllytyksellä toimisto- ja paperitarvikkeita. Se myy osittain myös uusien asiakkaiden tuotteiden hyllytystä.

– Meidän ei itse tarvitse välttämättä olla hyllyttämässä tuotteita. Kassajärjestelmissä on hälytysraja, joka ilmoittaa, milloin uudet tavarat ovat tarpeen.

Accepta toimi aikaisemmin saksalaisen emoyhtiönsä Herlitzin nimellä Suomessa. Yhtiö vaihtoi kuitenkin nimensä, kun Herlitzin omistaja, yhdysvaltalainen pääomasijoitusyhtiö, myi Suomen yrityksen. Toimitusjohtaja Harri Jokinen, joka oli yhtiön vähemmistöosakas, osti sen kokonaan omistukseensa.

– Herlitz on edelleen meidän tärkein tavarantoimittajamme. Lisää myyntiä olemme saaneet sen uudelta omistajalta Pelikan-yhtiöltä.

Acceptalla on toimitilat Hämeenlinnan Painokankaan Moreeni-yritysalueella. Sen tuotevalikoima on kasvanut 10 000:een. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic