fbpx
Kanta-Häme

Adhoc myötätuulessa

Forssalainen E.U.-Adhoc Project oy on solminut kaksi merkittävää laivanrakennusalan sopimusta. Sopimusten arvo optioineen on lähes 7 miljoonaa euroa.

Forssalaisyritys solmi Meyer Turku oy:n kanssa hyttialueiden kokonaistoimitussopimuksen Tallink-varustamon tilaamaan päiväristeilijään. Kokonaistoimitus on uusi aluevaltaus Adhocille, joka on toiminut vuodesta 1999 asti sisustusurakoitsijana telakoilla. Kokonaistoimituksiin sisältyvät suunnittelu, materiaalit, asennukset ja käyttöönotot LVI:n, sähkön, putkien, eristyksen ja sisustuksen osalta.

– Meillä on ollut isompia urakoita, mutta tärkeämpää on se, että Meyer Werft valitsi meidät kokonaistoimittajaksi, joita ei kovin paljon kuitenkaan ole, toimitusjohtaja Jari Nikkilä toteaa.

Meyer-toimitus kattaa miehistön ja matkustajien hytit oheistiloineen. Lattia-alaa on noin 3 100 neliötä.

Toimitukseen liittyvät suunnittelu- ja hankintatyöt alkavat välittömästi, työt telakalla alkavat loppuvuodesta 2015 ja alueiden tulee olla valmiita vuoden 2016 joulukuussa.

Laiva luovutetaan tilaajalleen tammikuussa 2016. Sopimukseen sisältyy optio sisarlaivasta.

FCR Finland oy:n kanssa Adhoc solmi sopimuksen Mitsubishi Nagasakin telakalla tehtävästä varustelutyöstä ja projektin johdosta. Kaikkiaan Japaniin lähtee 36 Adhocin asentajaa, työnjohto ja projektipäällikkö varustelemaan laivan yleisiä tiloja kuten atrium- ja allasalueita

E.U.-Adhoc Project oy on käyttänyt laivanrakennuksen matalasuhdanteen aikaa yrityksen kehittämistoimiin pelkän tilanteeseen sopeutumisen sijaan. Yritys on laajentanut liiketoiminta-aluettaan.

Majoitus- ja lepomoduulien kehittämisen pontimena on Nikkilän mukaan ollut yrityksen oma tarve, kun liikkuva, hyttisisustustöitä tekevä ryhmä tarvitsee aina majoitustilaa, jonka olisi hyvä olla lähellä projektityömaata. (HäSa)

Menot