Kanta-Häme

Aggregaattikauppias koki kovia Sysmässä - ulkomaalaista miestä seurattiin, hakattiin ja syytettiin varkaaksi

Ulkomaalaista miestä seurattiin, hakattiin ja syytettiin varkaaksi.
Aggregaattia eli sähkövoimakonetta käytetään sähkön tuottamiseen. Kone toimii usein bensiini- tai dieselpolttoaineella ja siinä on polttomoottorin lisäksi generaattori. Arkistokuva ei liity uutisen tapahtumiin. Kuva: Seppo Pessinen / arkisto

Hämeen poliisilla on tutkittavana Sysmän syrjäseudulla sattunut tapahtumasarja, jossa aggregaatteja myymässä ollut ulkomainen konekauppias joutui paikallisten miesten aggression kohteeksi.

Kiertävä kauppias oli pikkutiellä kohdannut traktorilla liikkeellä olleen isännän ja sopinut seuraavansa tätä maatilalle jatkamaan kauppaneuvotteluja.

 

Kauppias sai pian peräänsä kaksi autoilla liikkunutta sysmäläismiestä. Kauppiaan pysäytettyä autonsa toinen miehistä ajoi oman autonsa tiesuluksi ja sysmäläismiehet alkoivat tivata ulkomaalaiselta kauppiaalta millä asioilla hän liikkuu.

Miehet epäilivät tämän varastaneen autossaan olleet aggregaatit, eikä yhteisen kielen puuttuminen helpottanut asian selvittämistä.

Tilanteen käännyttyä uhkaavaksi kauppias yritti paeta, mutta hänen autonsa suistui ojaan. Tällöin toinen miehistä löi kauppiasta kasvoihin. Toinen mies tuli kaverinsa avuksi ja myös hän löi autosta ulos noussutta kauppiasta.

 

Kauppias onnistui pakenemaan metsään, josta hän soitti hätäkeskukseen. Hän ei kuitenkaan tiennyt sijaintiaan ja harhaili metsässä noin tunnin ajan, kunnes löysi isolle tielle ja sai apua.

Poliisi tiedotti torstaina saaneensa esitutkinnan valmiiksi ja siirtävänsä asian syyteharkintaan. Kahta noin 50-vuotiasta sysmäläistä miestä epäillään pahoinpitelystä. HäSa

Päivän lehti

9.8.2020