Kanta-Häme

Agrimarket paloi Paroisilla kymmenen vuotta sitten

Hämeenlinnan edellinen liikerakennuksen suurpalo sattui kymmenen vuotta sitten heinäkuussa. Tuolloinkin paloi S-ryhmän kiinteistö, kun nykyisen Tiiriön ABC:n paikalla sijainnut Agrimarket tuhoutui tulipalossa korjauskelvottomaksi.

Agrimarketin 2 400 neliön edellisenä talvena käyttöönotetun myymälä-, korjaamo- ja varastorakennuksen palon havaitsi ohikulkija aamuyöllä kolmen aikaan. Palossa vaurioitui pahoin myös viereinen 840 neliön kylmähalli.

Palo sai alkunsa korjaamon puolelta ja sen sytyttämisestä epäilty henkilö oli pidätettynä. Varmuutta palon mahdollisesta sytyttäjästä ei kuitenkaan saatu.

SOK:n omistaman kiinteistön tuhoutumisesta aiheutuivat 2-3 miljoonan euron vahingot.

Palon jälkeen uusi Agrimarket rakennettiin nykyiselle paikalleen moottoritien toiselle puolelle Wartiamäentielle. Myöhemmin naapuriin rakennettiin Prisma ja sen jälkeen S-ryhmä rakensi entisen Prisman tilalle vielä Kodin Terran.

Matkakeskus tuprutti myrkkysavua

Vuoden 2008 toukokuussa sankka savu nousi tuolloin vielä keskeneräisestä Riihimäen matkakeskuksesta.

Iltapäivällä syttyneen suurpalon syynä oli stryroxin päälle kaatunut kaasulämmitin.

Mustan myrkyllisen sankan savun ja kuumuuden takia pääradan liikenne keskeytettiin joksikin aikaa.

Läheisen Peltosaaren asukkaita kehotettiin viranomaistiedotteelle pysymään sisällä ja pitämään ikkunansa suljettuina. Kukaan ei loukkaantunut suurpalossa erittäin uhkaavasta tilanteesta huolimatta.

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic