Kanta-Häme

Ahvenistolla ajetaan kesällä miltei joka päivä

Ahveniston moottoriradan kesäkauteen mahtuu kolme pääkilpailua ja lukuisia muita tapahtumia. Kesäkuun toisena viikonloppuna Ahvenistolla ajetaan Rata-SM -osakilpailu, elokuussa vuorossa on Historic Grand Race ja Endurance-kisa. Lisäksi radalla ajetaan puolenkymmentä Radalla.com -tapahtumaa, joista elokuun tapahtumaan kuuluu myös driftingiä.
 
– Radalla on lähes joka päivä jotakin muun muassa moottori- ja merkkikerhojen sekä yritysten omia tapahtumia. Lisäksi kesään kuuluu puolenkymmentä pyöräilykisaa. Varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella rata on avoin rullaluistelijoille ja -lautailijoille, joille tasainen ja puhdas asfaltti ovat ehdottoman tärkeitä. Ahvenistolla käy aika paljon rullahiihtäjiä muun muassa Valkeakoskelta, sanoo ratayrittäjä Pertti Kurki-Suonio.
 
Vapaaharjoittelupäiviä on kesäkaudella lähes viikoittain. Noin päivinä radalla pääsevät harjoittelemaan niin moottoripyöräilijät kuin autoilijatkin omissa jaksoissaan. 
 
Heinäkuun lopulla radalla on myös rompe- ja kirpputori
 
Kooltaan 3,5 x 6 metrin myyntipaikkoja on riittävästi. Myyntipaikat myydään tulojärjestyksessä seitsemällä erolla per ruutu. Torille voi tuoda myyntiin kaikkea muun muassa vanhoista vaatteista, leluista ja kodintarvikkeista autojen ja moottoripyörien varusteisiin ja tarvikkeisiin.
 
KHO hylkäsi valituksen aiheettomana
 
Keväällä Korkein Hallinto-oikeus hylkäsi radan ympäristöhaitoista valittaneen joukon valituksen aiheettomana. Valitus oli ollut KHO:ssa vuodesta 2008 saakka. Ahveniston toimintaan valitus ei ole juurikaan vaikuttanut, koska rata on pyörinyt vanhan ympäristöluvan mukaan. Valituksen hylkääminen ja sen myötä asioiden nitkahtaminen eteenpäin on kuitenkin helpotus ratayrittäjälle.
 
– Vaasan hallinto-oikeus pyysi jo ennen KHO:lle tehtyä valitusta tiettyjä tarkennuksia lupa-asioihin. Hallinto-oikeuden pyytämät tarkistukset on tehty, mutta niitä ei ole voitu hyväksyttää KHO:ssa olleen valituksen takia. Kun tuo valitus on nyt aiheettomana hylätty, voimme lähettää tarvittavat paperit Vaasan hallinto-oikeudelle. Kun saamme sieltä vastauksen, voimme alkaa kehittää Ahvenistoa osin jo valmiiden suunnitelmien mukaan.
 

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic