Kanta-Häme

Ahvenistolla kruisailtiin ja poltettiin kumia

Ahveniston moottoriradalle ensimmäisen kerran levittäytynyt Linna Cruising -harrasteajoneuvotapahtuma veti paikalle tuhansia autoharrastajia ja -haaveilijoita. Infopisteellä häärinyt Laura Majaniemi kertoi, että tapahtuma onnistui yli odotusten.

– Kaikki on mennyt yllättävän hyvin. Turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja on ollut ilo huomata, että sikailijat ovat jättäneet tämän tapahtuman väliin, Majaniemi sanoo.

Vanhoja ja uusia ideoita

170 talkoolaisen voimin toteutettu ajoneuvotapahtuma järjestettiin nyt jo 11. kerran. Aiemmin tapahtumapaikkana oli Parolan Satulinnan parkkipaikka, mutta tällä kertaa kulkuneuvomäärät kasvoivat täyttämään koko Ahveniston.

Näytillä oli vanhoja amerikkalaisia ja eurooppalaisia kunnostettuja autoja sekä moottoripyöriä. Lisäksi tarjolla oli Hämeenlinna Big Bandin soittamaa musiikkia, myyntikojuja ja renkaidenpolttokilpailuja.

– Meillä oli tänä vuonna uutena juttuna rompetori, jossa kuka tahansa saattoi tulla myymään harrasteajoneuvoihin sopivia käytettyjä varaosia. Myyjiä olisi saanut tulla hieman enemmän, mutta ehkä tieto ei tavoittanut kaikkia kiinnostuneita, tapahtuman pääjärjestelijä Harri ”Hii” Savolainen kertoo.

Savolaisen mukaan ensi vuotta varten talkoolaisilla on jo rekkalastillisen verran ideoita varastossa. Päälinjat pidetään kuitenkin samankaltaisina.

– Haluamme pitää tapahtuman mahdollisimman avoimena kaikille. Ensi vuonnakin on siis todennäköisesti luvassa bändiä, burniskisaa ja anniskelualue, mutta ohjelmaa voi aina hieman muutella, Savolainen sanoo salamyhkäisesti.

Autoa täytyy voida käyttää

Ensimmäistä kertaa Linna Cruisingiin osallistuneet tamperelaiset Joose ja Nasu Juhola toivat näytille vanhan Buickin vuodelta 1960. Joose Juhola kertoo perineensä autoharrastuskipinänsä isältään.

Juholaa harmittaa se, että monet autoharrastajat kunnostavat autoja vain pitääkseen niitä suljettujen ovien takana autotalleissa. Hän itse kertoo ajaneensa autollaan koko viime talven ja nauttivansa erityisesti amerikanrautansa leppoisasta keinunnasta maantiellä.

– Mielestäni liiallinen puunaaminen ja huoltaminen stressaa. Jos auton kunnostaa alkuperäiseen loistoonsa, ei sillä uskalla enää ajaa. Omistajan ainaisena huolena on, että joku naarmuttaa maalipintaa parkkipaikalla tai sade yllättää. Autoharrastus on paljon hauskempaa, kun unohtaa stressaamisen ja keskittyy ajamaan, Juhola sanoo. (HäSa)

Menot