Kanta-Häme

Ahvenistolla odotetaan vilkasta kesää

Ahveniston moottoriradan kauteen mahtuu tavanomaiset Rata SM-kisat, radalla.com -tapahtumia ja muun muassa Historic Grand Race ja Driftingin SM-osakisa. Uutena tapahtumana radalle siirtyy Linna Cruising, joka kerää ratayrittäjä Pertti Kurki-Suonion mukaan noin 5000 osanottajaa. Toinen ainakin ennakko-odotusten perusteella suuri tapahtuma on heinäkuussa järjestettävä kirppu- ja rompetori.
 
– Jo viime vuonna kirppu- ja rompetori toi radalle noin 5000 ihmistä.  Se on kasvanut yhdeksi suurimmista vastaavista tapahtumista koko maassa.
 
Rallicrossia ei tänä kesänä Ahvenistolla ajeta, sen sijaan romurallista ovat keskustelut tapahtuman järjestäjän kanssa meneillään. Mikroautojen vuokraus on kasvanut vuosi vuodelta. Autot ovat Rinon vuokra-autoja, varustettuina Hondan 9 hevosvoiman moottorilla. Muutamat autot ovat varustettu sadepyörillä, joten niillä voi ajaa sadesäälläkin.
 
Myös pyöräilykilpailujen määrä on noussut. Tänä vuonna niitä on tiedossa kahdeksan. Lisäksi radalla on runsaasti eri merkkikerhojen tapahtumia.

Lapionpistoakaan ei voi tehdä

Ahvenisto on Pohjoismaiden vanhin elinvoimaisesti toimiva moottoriurheiluareena. Kurki-Suonion harmina ovat edelleen radan vastustajien Vaasan hallinto-oikeuteen saattamat valitukset. Valituskierre on ollut valloilla jo vuodesta 2008 saakka.
 
– Meillä on voimassa oleva ympäristölupa, millä voimme jatkaa toimintaamme, eivätkä valitukset toimintaamme vaikuta. Emme voi kuitenkaan rakentaa mitään uutta ennen kuin valitukset on käsitelty. Suomessa voi valittaa, mutta valittajat eivät joudu vastuuseen, vaikka valitukset osoittautuisivat jatkuvasti vääriksi. Yrittäjälle valitukset tekevät kiusaa, koska lapionpistokaan ei oikein kannata tehdä ennen valitusten käsittelyä.
 

Asiasanat

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic