Kanta-Häme

Ahvenistolle tulee vesipuisto ja seikkailurata

Ahveniston olympiakeskuksen pyörittäjäksi on valikoitumassa hämeenlinnalainen TG Klubben, jonka yhteistyökumppaneita ovat mm. Mikest oy ja Lasten liikunnan tuki ry.

TG Klubbenin taustalta löytyvät Jari Roive ja Aki Helander. Heidän yrityksensä TG Klubben tuottaa palveluita uimahalleille. Hämeenlinnan ja Lammin uimahallit ovat sen asiakkaita.

Ahvenistosta Roive ja Helander suunnittelevat toimintakeskusta. Käytännössä se merkitsee, että nykyisten toimintojen lisäksi Ahvenistolla voisi jo ensi vuonna aloittaa Flow park -puisto ja wibit-vesipuisto.

– Flow park on ekologinen seikkailupuisto, joka rakennetaan eläviin puihin niitä vahingoittamatta. Sellainen on muun muassa Turussa, jossa se on vuosi vuodelta kasvattanut suosiotaan, Jari Roive kertoo.

Puussa ja vedessä

Flow parkissa on köysiratoja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja. Siellä pääsee kokeilemaan mitä kantti kestää, vaikkapa 20 metrin korkeudessa.

Flow park on kuivalla maalla ja voi toimia muulloinkin kuin kesällä.

– Ajatuksena on, että se toimisi noin 160 päivää vuodessa. Haasteellistahan on pohtia, mikä olympiapuiston ansaintalogiikka on.

Wibit-vesipuisto on kansainvälinen konsepti. Se rakentuu muovisista elementeistä. Niistä muodostuu kokonainen vesipuisto, jota Ahvenistolla suunnitellaan järveen.

Ympäri vuoden

Suunnitelmana on, että TG Klubben kantaisi päävastuun Ahveniston olympiapuiston alueesta ja koordinoisi eri toimijoiden toimintoja siellä. Se myös vastaisi uimavalvonnasta.

Mikest oy:n takaa löytyy myös tuttu nimi eli ravintoloitsija Mika Partanen. Kahvilatoiminnot tulisivat Mkestin vastuulle. Lasten liikunnan tuki vastaisi erilaisista aktiviteetista alueella.

– Tavoitteena on, että toimintaa olisi ympäri vuoden, ei ainoastaan kesäaikaan, Jari Roive painottaa.

Neuvottelut jatkuvat

Kaupunginhallitus käsittelee yhteistyösopimusta maanantaina. Apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo esittää, että neuvotteluja jatketaan TG Klubbenin kanssa tavoitteena 5–10 vuoden yhteistyösopimus.

Jari Roive toivoo, että uudet toiminnot voidaan käynnistää Ahvenistolla mahdollisimman nopeasti, ensi kesänä viimeistään.

– Onhan siinä vielä monenlaisia haasteita kuten pysäköintiongelmien ratkaiseminen, mutta kyllä ajatus on toimia ensi vuonna jo täysipainoisesti.

Kaikkiaan kaupunki sai Ahveniston olympiakeskuksen toiminnan kehittämisestä neljä erilaista ehdotusta. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic