Kanta-Häme

Ahveniston koulu purkulistalla

Ahveniston koulun rakennukset saatetaan purkaa sen jälkeen, kun ne poistuvat syksyyn 2018 mennessä koulukäytöstä. Koulun tilat ovat nyt Nummen yhtenäiskoulun käytössä, mutta oppilaat siirtyvät runsaan vuoden kuluttua valmistuvaan Nummikeskukseen.

– Koulun kohtaloa ei ole vielä kauhean paljon mietitty, mutta tontti on keskeisellä paikalla. Rakennuksille on vaikea nähdä paljon muuta kuin koulukäyttöä, eikä se enää Nummikeskuksen valmistumisen jälkeen kuulu kouluverkkoon, kertoo Linnan Tilapalveluiden toimitusjohtaja Raili Salminen.

Linnan Tilapalvelut on kiinteistöjen toimenpideohjelmassaan listannut Ahveniston koulun purettavien listalle. Purkamisen ajankohdaksi on kaavailtu aikaisintaan vuotta 2019. Sitä ennen tiloja voisi tarpeen mukaan käyttää esimerkiksi pääkirjaston remontin aikana varastoitavien tavaroiden säilytykseen tai ainakin joiltakin osin mahdollisten uusien kouluremonttien väistöön.

Sisäilmaongelmat ovat olleet myös Ahveniston koulun ongelma ja niiden vuoksi tiloissa on tehty vuosien mittaan korjaustoimenpiteitä. Raili Salmisen mukaan korjaukset ovat olleet kuitenkin enimmäkseen tilapäisluonteista tekohengitystä.

– Jos koulu jäisi pitempiaikaiseen käyttöön, vaatisi se isompia rakenteellisia remontteja. Korjattavaa olisi paljon.

Purkutyön on arvioitu maksavan noin 400 000 euroa. Tontin tulevaa käyttöä mietitään kaavatarkastelun kautta. HäSa

Päivän lehti

28.5.2020