Kanta-Häme Hämeenlinna

Ahveniston kuntoportaat yritetään saada valmiiksi vielä tänä vuonna

Ahveniston rinteelle rakennettavat kuntoportaat eivät valmistu vielä marraskuussa.
Kuntoportaat antavat vielä odottaa Ahvenistolla. Kaiteet tehtiin viime viikolla talkootyönä. Kuva: Sara Aaltio
Kuntoportaat antavat vielä odottaa Ahvenistolla. Kaiteet tehtiin viime viikolla talkootyönä. Kuva: Sara Aaltio

Kuntoportaat eivät valmistu vielä marraskuussa Ahveniston harjulle. Portaita alettiin rakentaa harjulle tänä syksynä.

Hämeenlinnan ulkoliikuntamestari Tomi Nurmi epäilee, että portaiden rakentaminen siirtyy ensi vuoden puolelle. Tarkkaa ajankohtaa hän ei lähde arvailemaan, mutta epäilee säiden laittavan vielä kapuloita rattaisiin. Etenkin lumi hidastuttaa rakentamista olennaisesti.

– Teemme töitä koko ajan. Portaiden kiinnitys on vielä kesken, ja 6000 pultin kiinnitys ottaa aikansa. Viikonlopuksi on luvattu lumimyräkkä ja jos se tulee, joudutaan porrasprojekti keskeyttämään ja keskittymään latujen tykittämiseen, Nurmi huomauttaa.

Portaita varten on varattu budjetissa kaikkiaan 110 000 euroa. Kaupunki on saanut rakennustöihin 25 000 euroa valtion tukea.

Portaita 300

Portaita rakennetaan yhteensä 120 metriä. Ensin rakennettiin ulkoilualueen pysäköintialueelta lähtevä 100 metrin osuus ja vasta sitten sille 20 metrin mittainen jatko.

180 senttiä leveiden portaiden runko on tehty galvanoidusta teräksestä ja askel- ja kaidepinnat kestopuusta.

– Portaita jyrkkään rinteeseen tulee kaikkiaan 300. Niitä ei varmasti voi käyttää vielä ennen ensi kesää, sillä kuntoportailla ei ole talvikunnossapitoa, Nurmi sanoo.

Tomi Nurmi kehuu, että töitä on nopeuttanut Ahvenistolla neljän miehen talkooporukka, joka teki viime viikolla portaille kunnolliset kaiteet. Talkootyötä on tehty Hämeenlinnassa muutenkin viime aikoina poikkeuksellisen paljon.

Renkoon valmistui juuri kuntoportaat ja frisbeegolfrata, joka tehtiin myös kokonaan talkootyönä.

– Rengon juuri valmistuneille kuntoportaille laitetaan parhaillaan valaistusta, mutta portailla lenkkeillään jo kovaa vauhtia. Portaiden juurella olevalle hiekkakentälle on jo hankittu liikuntalaitteet, mutta ne saavat odottaa sisätiloissa ensi kesään asti, Tomi Nurmi kertoo.

Helpottavat liikennejärjestelyjä

Rappuset rakennetaan maauimalan suuntaan mentäessä Olympiakadun oikealle puolelle mäkeen. Ne helpottavat myös Olympiakadun liikennejärjestelyjä, sillä jalankulkijat ja pyöräilijät ovat olleet jo pitkään altavastaajia tiellä. HäSa

Katso videolta, kuinka saat hien pintaan porrastreenillä – yleisurheiluvalmentaja suosittelee portaita kerran viikossa kuntoilijan ohjelmaan