Kanta-Häme

Ahveniston maauimala vihitään käyttöön torstaina

Hämeenlinnan maauimala saa virallisen avajaisjuhlansa torstaina.

Vuoden 1952 olympialaisia muistaen vihkiäisten teemana on 1950-luku ja kesäilta. Kakku- ja kahvitarjoilu alkaa kello 17. Puheista, tervehdyksistä ja esityksistä koostuva juhlaohjelma alkaa kello 18.

Tilaisuudessa vierailee Ahvenistolla vuoden 1952 olympialaisissa kilpaillut pronssimitalisti Lauri Vilkko. Maauimalan vihkiäisten juhlapuheen pitää Suomen Olympiakomitean valtuuskunnan varapuheenjohtaja Juhani Kaskeala. Myös Hämeenlinnan kaupunki ja Ahveniston suojeluyhdistys esittävät tervehdyksensä.

Ei autolla paikalle

Vihkiäisissä esiintyvät taitouimarit Uinti Vantaasta ja Cetus Espoosta. Uimahyppynäytöksen esittää Hämeenlinnan uimaseura. Muita esiintyjiä ovat Panssarisoittajat, Hämeenlinnan mieskuoro, Hämeenlinnan kansantanssinuoret SuJut ja Hämeenlinnan Voimisteluseura.

Vihkiäisissä myös kukitetaan valaistussuunnittelija Arto Heiskanen, joka on toteuttanut maauimalaan valotaideteoksen Vihjeet.

Järjestäjät eivät suosittele tulemaan paikalle autolla, sillä autopaikkoja on hyvin rajoitetusti. Autolla saapuvien kannattaa pysäköidä jäähallin parkkipaikalle ja jatkaa Ahvenistolle kävellen. Liikuntarajoitteisille on varattu autopaikkoja maauimalan parkkipaikalle.

Vihkiäispäivänä allas suljetaan yleisöltä jo kello 15.

Menot