Kanta-Häme

Ahveniston maauimalan avajaiset viivästyvät kahdella viikolla

Ahveniston maauimalan avajaisia on jouduttu siirtämään kahdella viikolla. Alkuperäisiä avajaisia oli määrä juhlia lauantaina heinäkuun 12. päivänä, mutta nyt avajaispäivä on siirretty lauantaihin 26.7.

Hämeenlinnan kaupungin mukaan uima-altaan hitaasti edenneet pinnoitustyöt ovat syynä viivästymiseen.

– Vettä on tullut taivaalta kuukauden päivät. Emme ole saaneet allasta pinnoitettua, ja altaan peittäminen on vaikeaa, rakennuttajapäällikkö Risto Saari Linnan tilapalveluista kertoo.

Kesäkuun aikana altaan pinnoitustyöt on jouduttu aloittamaan uudestaan usein, koska kuivumisaikaa on sateiden takia ollut liian vähän.

Saaren mukaan kaksikin sateetonta ja poutaista päivää riittäisi työn saattamiseen loppuun, mutta toistaiseksi kahden päivän kuivaa putkea on saatu odottaa.

– Ei tähän sen suurempaa dramatiikkaa liity. Kunhan kelit saadaan kohdilleen, niin saisimme pinnoitustyöt valmiiksi, pääurakoitsijan Hämeenlinnan Saneeraus- ja Rakennuspalvelu oy:n toimitusjohtaja Aki Vanhanen sanoo.

 

Tasausaltaan pohjaventtiili petti

Ahveniston maauimalan yhteyteen rakennettiin huoltorakennus, jossa sijaitsee veden tasausallas. Oman vaikeutensa työlle on tuonut tasausaltaan pohjaventtiili, joka oli taannoin alkanut vuotaa.

Tämän takia myös tasausallas jouduttiin tyhjentämään. Nyt tasausallas on saatu kuitenkin taas täytettyä.

– Itsestään tasausaltaan venttiilin vuodon takia ei avajaisia olisi tarvittu siirtää, mutta oma haittansa siitä tuli, Saari toteaa.

Rakennustyöt voisivat tulla siis valmiiksi nopeastikin, jos vain kuivat säät mahdollistaisivat pinnoitustöiden teon. Saaren mukaan avajaisia siirrettiin kuitenkin myös siksi, että rakentajilla on aikaa testata uima-altaan puhdistuslaitteet.

– Meidän pitää myös saada vesinäytteet toimitettua viranomaisille, ennen kuin voimme päästää ihmisiä altaaseen. Emme ole myöskään päässeet tekemään putkitöiden ja sähköautomatiikan yhteensovitusta, kun ei ole sitä vettä.

Ahveniston maauimala toimi vuoden 1952 olympialaisten viisiottelun kisapaikkana. Altaan avautumisen jälkeen se on auki joka päivä elokuun loppuun asti. Tänä kesänä altaan käytöstä ei peritä maksua. (HäSa)

 

Päivän lehti

26.9.2020

Fingerpori

comic