Kanta-Häme

Ahveniston maauimalan vesitemppurata kasvoi palalla

Ahveniston maauimalassa voi temuta arkisin pikkuwibitissä ja viikonloppuisin Superwibitissä. Keleistä riippuen paikalla on yhdestä neljään uinninvalvojaa.
Kuva: Pekka Rautiainen
Kuva: Pekka Rautiainen

Ahveniston legendaarisessa maauimalan olympia-altaassa kelluu tänä kesänä päivitetty Superwibit, kun vesihuvittelurataa kasvatettiin viikonloppuna uudella palalla.

Päälle 30-metrinen rata on juhannukseen saakka avoinna lauantaisin kello 10–18 ja sunnuntaisin kello 12–18. Juhannuksen jälkeen radalle pääsee temppuilemaan lauantaisin kello 10–20 ja sunnuntaisin kello 11–18.

Ilmatäytteisellä temppuradalla voi tasapainoilla myös arkisin, tosin puolet lyhyemmällä pikkuwibitillä. Neljättä kesää kelluva wibitrata on kolmena aiempana vuonna kerännyt yli 7 000 käyttäjää.

Viime vuoden hellekesä veti ennätysmäärin väkeä Apparalle. Altaassa on varattu kaksi rataa kuntouimareille wibitin vierestä.

– Kelistä riippuen paikalla on yhdestä neljään uinninvalvojaa. Riippuu siitä, millainen helle ja kuinka paljon ihmisiä, puistopäällikkö Siiri Ellä muistuttaa.

 

Ellän mukaan radalla saavat temuta myös aikuiset. Aikuiset pääsevät maksutta alle 8-vuotiaan seurassa radalle.

– Se on jopa suotavaa ihan turvallisuussyistä, jos wibittiin suuntaava lapsi on uimataidoton. Lapsille jaetaan myös kelluttavia wibitliivejä.

Ruuhka-aikana radalle päästetään väkeä porrastaen, jolloin vuoro kestää 15–20 minuuttia. Ellän mukaan radalla voi olla samaan aikaan pari kolmekymmentä tasapainoilijaa. Lapset jaotellaan vähän iän ja koon mukaan, ettei meno meno muutu liian raisuksi.

Kertalippu wibittiin maksaa 6,90 euroa. Se on voimassa 10 tuntia ostohetkestä. Kahden päivän viikonloppumaksu on 10 euroa.

Sadepäivinä maauimalaan pääsee puoleen hintaan. Alennus ei koske altaan vesitemppurataa. Koska kesäkuussa on 2010-luvulla tupruttanut satunnaisesti myös lunta, luvataan toimintapuiston nettisivuilla, että lumisadeliput ovat maksuttomia. HäSa

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic