Kanta-Häme

Ahveniston maauimalasta vuoden liikuntapaikka

Ahveniston maauimala on valittu vuoden 2017 liikuntapaikaksi.

Valtion liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja, kansanedustaja Timo Heinonen ja ylitarkastaja Mauri Peltovuori opetus- ja kulttuuriministeriön liikuntayksiköstä palkitsivat kohteen torstaina Tampereella järjestettävillä SGGF-messuilla.

– Ahveniston maauimala on osa kulttuurihistoriallista perintöämme, sillä se on rakennettu vuoden 1952 olympialaisia varten. Rakennukset muodostavat kansainvälisestikin arvioituna hyvin säilyneen olympiarakennuskokonaisuuden, kaiken lisäksi kaikki vähillä verovaroilla pystytetyt rakennukset ovat edelleen käytössä, kuvaa ylitarkastaja Mauri Peltovuori opetus- ja kulttuuriministeriöstä.

Maauimalan peruskorjaushanke toteutettiin tiiviissä yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön, Hämeenlinnan kaupungin ja Museoviraston kanssa. Kunnostus tehtiin vanhaa tyyliä arvostaen ja kulttuurihistoriallisista syistä hankkeelle myönnettiin tavallista suurempi valtionavustus, 710 000 euroa.

– Näin Suomi100-juhlavuotena palkittava liikuntapaikka täyttääkin monta valintakriteeriä: se on matalan kynnyksen ja laajojen käyttäjäryhmien liikuntapaikka, joka pitää yllä uimataitoa, tärkeää kansalaistaitoa. Lisäksi hankkeessa on parannettu liikuntapaikan esteettömyyttä ja maauimalassa sijaitsevat kaupungin ainoat lajin täysimittaiset suorituspaikat, jotka mahdollistavat paikan monipuolisen käytön: huippu-urheilun, kilpauintiharjoittelun, omaehtoisen liikunnan ja terveyttä ja hyvinvointia edistävän liikunnan, Peltovuori summaa.

Vuoden Liikuntapaikan tulee olla valmistunut tai peruskorjattu palkitsemista edeltäneen parin vuoden aikana, jolloin sen käytöstä ja toiminnallisuudesta on saatu kokemuksia.

Palkinnolla halutaan nostaa esille erikoisosaamista vaativan liikuntapaikkarakentamisen merkitystä, arvoa ja tietoisuutta ja se on samalla tunnustus kohteiden rakennuttajien, suunnittelijoiden, rakentajien ja ylläpitäjien osaamiselle.

Vuosittainen tunnustus jaettiin nyt 13. kerran.

Päivän lehti

1.6.2020