Kanta-Häme

Ahveniston tietyö on loppusuoralla

Ahveniston koulun viereiselle Turuntien pätkälle on tehty tänä kesänä vaikka mitä. Lasten turvallisuuden parantamiseksi on rakennettu saarekkeellinen suojatie sopivammalle kohdalle. Muutokset on tehty koulun oppilaiden turvallisuutta ajatellen.

– Aikaisemmin Ahveniston koulun oppilaat ylittivät vilkkaan kadun paikassa, jossa ei ollut suojatietä. Tien yli oli helppo oikaista bussipysäkille tai toisella puolella kulkevalle pyörätielle, kertoo kaupungin liikennesuunnittelija Minna Aakkula.

Suojatiesaarekkeen tarve esitettiin jo vuonna 2011 laaditussa liikenneselvityksessä. Vanha suojatie oli noin 200 metriä idempänä. Nyt tien voi ylittää turvallisesti juuri siinä, mistä oppilaat ovat tottuneet kulkemaan.

Uusi suojatie tulee Jukolan suunnalta ajavia vastaan entistä nopeammin, mutta paikka voidaan perustella turvallisemmalla kadunylityspaikalla.

Turuntien reunakivilinjaa on muutettu kesän aikana. Kunnallistekniikan suunnittelijan Esa Ränkmanin mukaan reunakivilinjaa on oikaistava, jotta uusi suojatie sopii ajolinjoihin.

– Tarve reunakivilinjan oikaisuun pidemmältä matkalta tuli esille vasta, kun saareke oli tehty. Muutostyöt tehdään valmiiksi koulujen alkuun, eli elokuun 11. päivään mennessä.

Ahveniston koulun tonttiliittymän yllättävä kaventuminen aiheutti autoilijoissa ihmetystä, eikä tiejärjestely vakuuttanut. Järjestely vaikutti siltä, että Ahveniston koulun tonttiliittymän ja suojatiesaarekkeen alue on niin ahdas, että siinä olisi suuri riski onnettomuuksille. Kapea ajoväylä oli kuitenkin vain väliaikainen.

Samassa yhteydessä Olympiakadun risteyksen suojatie siirrettiin risteyksen toiselle puolelle.

Olympiakadun ja Turuntien risteyksessä olevan suojatien uuden paikan on tarkoitus palvella Olympiakadulle suunniteltua pyörätietä. Aakkulan mukaan pyörätielle on esitetty rahoitus vuoden 2016 investointiohjelmaan, mutta siitä ei ole vielä päätöstä. HÄSA

Päivän lehti

4.4.2020