Kanta-Häme

Ai että kun on IHANAA!

Hämeenlinnan torikahvilat ovat olleet jo tovin auki, mutta sade ei ole houkutellut kahvittelemaan ulos. Aurinkoinen viikonloppu ja maanantai korjasivat tilanteen.

– Ai että kun on ihanaa, huokaisee Kirsti Santala maanantaiaamuna torikahviossa ja katselee kohti aurinkoa.

Santala asuu torin kupeessa ja nauraa, että ystävät sanovat jo toria hänen olohuoneekseen. Niin se onkin. Santala käy torilla kahvilla joka päivä, eikä tilausta tarvitse miettiä.

– Kahvi ja kroisantteri.

Santala odottaa ystäväänsä Elina Auteretta kahviseuraksi. Pian Elina tuleekin ja naiset valitsevat paikakseen Kahvila Jussista mahdollisimman aurinkoisen pöydän.

– Me puhutaan kuulumiset ja kerrataan, ketä on nähty, vanhat työtoverit kertovat.

Matkasuunnitelmia kahvin kera

Pitkä talvi näkyy vielä torilla. Ainakin Aurinkokahvilan Kim Yem Pham sanoo, etteivät kaikki eivät ole hoksanneet, että kahvilat ovat auki ja auringon lämmittäessä kelpaa kahvitella. Kaikki eivät kuitenkaan ole töissä tai sisätiloissa. Pentti Stolt ja Juhani Viiman ovat kevään ensimmäisillä terassikahveilla.

– Hyvältä maistuu, miehet sanovat.

Viiman kertoo, että iltavuoro mahdollistaa letkeän aamupäivän kahvikupin äärellä. Miehet eivät suinkaan keskustele päivän polttavista aiheista. Ensimmäisillä terassikahveilla suunnitellaan yhteistä laivareissua.

– Mutta ei siitä sen enempää, Viiman hymyilee.

Pillimehua olla pitää

Vilskettä riittää, kun Petri Rasila yrittää pidätellä kaksivuotiaita kaksosia Iidaa ja Aadaa paikallaan sen aikaa, että pillimehut saadaan pöytään. Rasilan perhe avasi terassikauden jo viikonloppuna.

– Arkivapailla käymme kyllä aina torilla. Kun noita kaksosia katselee olohuoneessa, niin alkaa tehdä mieli päästä vähän väljemmille vesille, Petri Rasila nauraa.

Pillimehut tulevat pöytään ja tytöt imaisevat ne vauhdilla. Seurana on myös äiti Marjukka Rasila, Jonna Veteläinen ja mummi.

Veteläinen nauraa, että vaikka työpaikka sijaitsee aivan lähellä ja sielläkin on kahvia tarjolla koko ajan, jotenkin tekee mieli aina lähteä ulos ottamaan annos aurinkoa ja kuppi kahvia.

– Tämä on parempaa, Veteläinen nauraa. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic