Kanta-Häme

Aikovatko vapaamuurarit räjäyttää Hauhon rautatien kuunvalossa?

Hämeen Sanomien sekalaisten ilmoituksien osastolla on lauantaista lähtien julkaistu kuva-arvoitus, joka on pannut ihmiset pohtimaan aamupalapöydissä ja Facebook-seinillä, mistä oikein mahtaa olla kysymys.
 
Ilmoituksen keskellä on niin sanottu Illuminatin silmä, joka tunnetaan vapaamuurarisymbolina. Silmä lepää rautatien päällä, jota kuunsirppi valaisee. Päivä päivältä 13:sta alaspäin laskeneiden numeroiden alla on koordinaattilukemat. Nollapäivä olisi perjantaina 21. marraskuuta.
 
Onko kyse vapaamuurareiden vuosikokouksen ilmoituksesta tai pikkujoulukutsusta? Vai aikooko salaseura räjäyttää rautatien kuunvalon loisteessa? Löytyykö koordinaateista Graalin malja tai jokin muu geokätkö?
 
Yritetäänpä ottaa selvää…
 
Muttamonkärki
Vapaamuurarit eivät itsestään paljon meteliä pidä, mutta löydämme Hämeen Sanomien kellarista edesmenneen ex-päätoimittajan Allan Liuhalan salaisen muistikirjan. Se paljastaa paikallisen loosin jäsenluettelon.
 
– Ei se ainakaan meidän ilmoitus ole, ei vanhoilla ukoilla ole aikaa tai halua leikkiä tuollaisilla, toteaa tavoittamamme kolmannen asteen rappari.
 
Myös toinen veli vahvistaa asian. Vapaamuurareista ei siis liene kyse.
 
Hmmm, Jumalan kaikkinäkevää silmää seuraavat myös ortodoksit. Koordinaatit taas vievät Hauhonselälle, Muttamonkärkeen. Siellä ei ole kyllä rautatietä, mutta entäpä joku salainen palvontapaikka?
 
Kysytäänpä Ronnin Athos-säätiön munkeilta, onko heillä nykyisin sivutoimipiste Hauholla?
 
– Ei ole mitään tekemistä meidän kanssamme. Silmäsymboli tuli ortodoksisuuteen vapaamuurarien kautta 1800-luvun Venäjällä, mutta tämän päivän ortodoksisuudessa se on harvoin käytetty, säätiön puheenjohtaja Hannu Pöyhönen valistaa.
 
Sekasikiöitä
Voihan tutkiva journalismi. Ei auta kuin nöyrtyä kysymään lehden ilmoitusmyynnistä, josko he voisivat välittää tiedon ilmoituksen jättäneelle, että kansa janoaa vastauksia ja faktoja salaliittoteorioiden tilalle…
 
Pian puhelimessa on hihittelevä, nuorehko mieshenkilö:
 
– Kyseessä on meidän sekasikiöporukan saunailta, ihan höpö-höpö-juttu.
 
– En edes tiedä, mihin kaikkeen nuo eri symbolit viittaavat. Hauho liittyy yhteen henkilöön, joka on sinne tulossa ja kuu taas saunaillan nimeen, kaveri selvittää.
 
Höh. No hyvää saunailtaa sitten vaan.
 
Kunnon salaliitto olisi kyllä tehnyt terää. Eikö niitä tosiaan löydy mistään muualta kuin HPK:n toimistolta?