Kanta-Häme

Aimokoulu halutaan jalkauttaa

Säästöpaineet ovat saaneet kaupungin pohtimaan, voisiko taiteen perusopetusta tarjoavan Aimokoulun siirtää Verkatehtaan hintavista tiloista toisaalle.

Suunnitelmat järkyttävät koulun rehtoria Pekka Lehtimäkeä, sillä hänen mukaansa koulu ei olisi muuton jälkeen enää entisensä.

– Ymmärrän säästöpaineet, mutta joskus tuntuu siltä, että asioista päätetään kiireellä, vaikka tarpeeksi tietoa ei olisikaan, Lehtimäki puuskahtaa.

Koulun kanssa ei ole neuvoteltu

Kaupunki on suunnitellut Aimokoulun siirtämistä parin vuoden kuluttua valmistuvaan Tuomelan kouluun. Asiasta kertoi lasten ja nuorten lautakunnan varapuheenjohtaja Irma Taavela (vas.) 10. lokakuuta ilmestyneessä Hämeen Sanomissa.

Samasta lehdestä asiasta kertoo lukeneensa myös Pekka Lehtimäki.

– Meiltä ei asiasta ole toistaiseksi kysytty yhtään mitään.

Jos kuvataidekoulu sijoitettaisiin Tuomelan sijasta Kaurialan kouluun, säästäisi kaupunki Taavelan mukaan jopa kaksi miljoonaa euroa. Tämän verran maksaisi Tuomelan koulun vinttitiloihin kaavailtu remontti, joita on ehdotettu erilaisen vapaa-ajantoiminnan areenaksi.

– On esitetty, että näin Aimokoulu voisi jalkautua Sibelius-opiston tavoin myös liitoskuntien kouluihin. Toistaiseksi suunnitelmat ovat kuitenkin vasta ajatuksen tasolla, sanoo Taavela.

Yhteistyömahdollisuudet heikkenisivät

Rehtori Lehtimäki muistuttaa, että tänä vuonna perustetussa lasten ja nuorten palvelukokonaisuudessa ollaan vasta alkusuoralla.

Verkatehtaalla sijaitseva lasten ja nuorten kulttuurikeskus Arx on mahdollistanut monenlaista yhteistyötä. Jos koulu joutuisi lähtemään Arx-talolta, aluilleen saaduista synenergiaeduista jouduttaisiin luopumaan.

– Nykyiset tilat on myös räätälöity meidän tarpeitamme vastaaviksi.

Aimokoulun tilavuokra on Lehtimäen mukaan noin 100 000 euroa vuodessa. Koulu rahoittaa toimintaansa kaupungilta saamansa tuen lisäksi myös valtionosuudella sekä perimillään lukukausimaksuilla.

– Näistä kolmesta juuri kaupungin osuus on kaikkein pienin. Mikäli kaupunki päättäisi luopua nykyisistä tiloista säästösyistä, olisi ne todennäköisesti kuitenkin remontoitava seuraavan vuokralaisen tarpeita vastaaviksi. Saattaisimme menettää myös meille myönnetyn valtionosuuden, sillä opetuksen laatukin todennäköisesti kärsisi. (HäSa)