Kanta-Häme

Aimokoulun kudelmille hopeaa

Hämeenlinnan Aimokoulun työpajan oppilaat ovat voittaneet SM-hopeaa valtakunnallisessa käsityökilpailussa teoksellaan Taru Neuleiden herrasta. Teos on maaliskuun loppuun asti esillä Helsingissä kulttuurikeskus Annantalolla.

Tee ite – kajahtaneet kudelmat -kilpailussa etsittiin mielikuvituksellisia ja luovaan hulluuteen kannustavia tekstiilitöitä.

Aimokoulun visuaalisen ilmaisun oppilaiden teos on neuleasu neljälle ihmiselle. Neuleesta ja sen käyttäjistä kuvattiin musiikkivideo Aulangolla. Musiikin videoon sävelsi hämeenlinnalainen Babylon Salvation, jossa soittavat Nikolai Jelisejeff ja Saku Kuusela.

Tuomaristo kiitti Taru Neuleiden herrasta -työssä paneutumista, kokonaisvaltaisuutta ja tarinallisuutta.

– Teoksessa oli hienosti muokattu ja yhdistelty perinteisiä vaateneulomuksia ihan joksikin muuksi, aidon kajahtaneeseen tyyliin, perusteluissa sanotaan.

Neule ja ryhmä …lämmittävät

Kudelmakilpailuun osallistuneeseen työryhmään kuuluivat oppilaat Liisa Merivuori, Sanni Takala, Katri Stylman, Petra Mustonen ja Lilian Calderón.

He kertovat päätyneensä neljän hengen neuleasuun, koska halusivat korostaa ryhmän tärkeyttä ja läheisyyden merkitystä.

– Ajatuksenamme oli neuleen tuoma lämpö. Kutsumme ryhmäämme terapiaryhmäksi, he sanovat.

Videoonsa he halusivat mystisen ja salaperäisen vaikutelman, jota tilaustyönä sävelletty musiikki korostaa.

Videon on kuvannut Aimokoulussa siviilipalvelustaan suorittava Tatu Heinämäki.

Kilpailutöistä …näyttely

Valtakunnallinen Tee ite – kajahtaneet kudelmat -kilpailu järjestettiin viime vuoden lopussa. Ehdotuksia tuli kaikkiaan 35 ja niiden tekemiseen osallistui kaikkiaan 700 lasta ja nuorta.

Kilpailuun osallistuneista töistä on koottu näyttely Helsingin lasten ja nuorten kulttuurikeskukseen Annantaloon.

Kilpailun voitti helsinkiläinen Kristiina Tuura teoksellaan Yksisoluisten vaellus. Kolmannelle sijalle ylsi Lahden Launeen koulun 1. ja 2. luokkien työ Hylylien ja lukulien puu. (HäSa)

Taru Neuleiden herrasta -video on nähtävillä Aimokoulun nettisivuilla osoitteessa www.aimokoulu.com

 

—-

OIKAISU 19.2.2014:

Aimokoulun kilpailumenestystä koskevassa uutisessa (19.2.2014) oli virhe. Käsityökilpailu ei ollut lasten ja nuorten kisa, vaan kaikille avoin valtakunnallinen kilpailu. Voittaja Tikke Tuura on taiteen maisteri ja elokuvaohjaaja, ja osallistujien joukossa oli useita muitakin taiteilijoita.

Päivän lehti

5.6.2020