Kanta-Häme

Aina Group jäi edelleen tappiolle

Aina Groupin media- ja ICT-liiketoiminta (tieto- ja viestintätekniikka) tuottivat edelleen tappiota viime vuonna. Konsernin liikevaihto pieneni lähes 5 miljoonaa euroa ja tulos ennen veroja jäi 1,1 miljoonaa euroa tappiolliseksi.

Konsernin tulos parani kuitenkin toissa vuodesta, jolloin tulos ennen veroja oli 2,9 miljoonaa euroa tappiollinen. Hämeenlinnalainen Aina Group -konserni työllisti keskimäärin 296 kokoaikaiseksi muutettua henkilöä, kun henkilöstöä oli vuotta aiemmin 327.

Ilmoitusmyynnin pienentyminen supisti medialiiketoiminnan liikevaihtoa 800 000 eurolla 21 miljoonaan euroon. Sanomalehtien tilausmyynti pysyi edellisen vuoden tasolla. Liiketappio oli 100 000 euroa.

ICT-liiketoiminnan liikevaihto laski 4 miljoonaa euroa. Sen liiketappio pieneni 3 miljoonasta 800 000 euroon.

Aina Groupin hallitus esittää yhtiökokoukselle, että osinkoa maksetaan 75 euroa osakkeelta eli yhteensä runsaat 4,4 miljoonaa euroa. Osinkoa maksettaisiin niille, joiden omistus on 11. huhtikuuta merkitty Euroclear Finlandin ylläpitämään sähköiseen osakasluetteloon. Osingot tulisivat maksuun 20. huhtikuuta.

Aina Groupin medialiiketoimintaa harjoittaa Hämeen Sanomat -alakonserni. Se julkaisee muun muassa Hämeen Sanomat ja Forssan Lehti -nimisiä sanomalehtiä. häsa

Päivän lehti

27.5.2020