Kanta-Häme

Aina Group pienensi reilusti tappiollisuuttaan

Aina Group pienensi tammi-kesäkuussa tappiotaan viime vuoden vastaavasta jaksosta. Konsernin tulos ennen veroja oli 0,4 miljoonaa euroa tappiollinen, kun viime vuonna vastaavaan aikaan tulos ennen veroja oli 1,3 miljoonaa euroa tappiollinen.

Hämeenlinnalaisen media- ja ict-konsernin käyttökate jäi 0,4 miljoonaa euroa plussalle, kun vuosi sitten myös käyttökate oli pakkasella. Tulosparannus syntyi, koska ict-yhtiö (tieto- ja viestintätekniikka) Aina Com paransi kannattavuuttaan.

Aina Groupin liikevaihto laski 22,8:sta 20,7 miljoonaan euroon. Medialiiketoiminnassa ilmoitusmyynti pieneni ja painoi liiketuloksen nollaan. Tilausmyynti pysyi viime vuoden tasolla. Uusien liiketoimintojen kasvu oli kuitenkin voimakasta ja kasvun odetetaan jatkuvan.

Aina Comin liikevaihdon ennakoidaan tänä vuonna edelleen laskevan, mutta liiketoiminnan kannattavuuden uskotaan kohentuvan viime vuodesta. Hämeen Sanomat -konsernin kannattavuuden arvioidaan pysyvän viime vuoden tasolla.

Aina Groupin liikevaihto jakautuu lähes tasan media- ja ict-liiketoiminnan kesken. Konsernin medialiiketoimintaa on muun muassa Hämeen Sanomat -sanomalehti.