Kanta-Häme

Aina Groupin liikevaihto laski

Aina Group -konsernin liikevaihto laski viime vuonna 7,2 prosenttia, mikä johtui pääosin muille teleoperaattoreille myytävän liikenteen vähenemisestä ICT-liiketoiminnassa sekä ilmoitusmyynnin laskusta medialiiketoiminnassa.

Medialiiketoiminnan liikevaihto oli 17,4 miljoonaa euroa, missä vähennystä edellisestä vuodesta oli 0,8 miljoonaa euroa.

– Mediamyynti laski ja tilausmyynti pysyi edellisvuoden tasolla. Hämeen Sanomien levikin kehitys oli kuitenkin yleistä valtakunnallista levikinkehitystä myönteisempää. Myös mediamyynnin lasku oli valtakunnallista tasoa pienempi, sanoo toimitusjohtaja Pauli Uusi-Kilponen.

Aina Group -konsernin medialiiketoimintaan kuuluvia yhtiöitä ovat Hämeen Sanomat oy, sen tytäryhtiöt Ilves Jakelu oy ja Hämeenlinnan Jakelupalvelu oy sekä osakkuusyhtiöt Hämeen Lehtipaino oy ja Jakelukulma oy.

ICT-liiketoiminnan liikevaihto oli yhteensä 52,9 miljoonaa euroa, jossa vähennystä edellisvuoteen oli 6,4 miljoonaa euroa. Uusi-Kilposen mukaan liiketoiminnan liikevaihtoa pienensi pääosin muille teleoperaattoreille myytävän liikenteen väheneminen. Sen sijaan yritysmyynnin tilauskanta kasvoi.

AinaComin matkapuhelinliittymien määrä viime vuoden lopussa oli 101.526 kappaletta, missä lisäystä oli runsaat 9 000 liittymää.

Aina Group -konsernin ICT-liiketoimintaan kuuluvat AinaComin lisäksi Aina oy, Ainatel oy, AinaCom oy ja Uphill oy.

Osinko 30 euroa osaketta kohti

Aina Group oyj on konsernin emoyhtiö, jonne on keskitetty konsernin talous- ja rahoitustoiminta, henkilöstöhallinto sekä konsernihallinto ja -viestintä. Emoyhtiön liikevaihto, joka on konsernin sisäistä, oli 2,3 miljoonaa euroa.

Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että tilikaudelta jaetaan osinkona 30 euroa osaketta kohti eli yhteensä 1 767 330 euroa. Osinko maksetaan tiistaina 7. toukokuuta.

Aina Groupin yhtiökokous pidetään tiistaina 23. huhtikuuta. (HäSa)