Kanta-Häme

Ainutlaatuista 3D-tekniikkaa hammashoidossa Hämeenlinnassa – yksityinen Hammaslääkäriklinikka Huippu pyrkii olemaan nimensä veroinen

Marko ja Katariina Ahonen avasivat yksityisen hammaslääkäriklinikan kyllästyttyään isojen ketjujen hinnoitteluun ja kasvottomuuteen.
Hammaslääkäriklinikka Huipulla on käytössään ainoana Suomessa 3D-mikroskooppi, jolla pystytään suurentamaan moninkertaisesti potilaan hampaan ongelmakohdat ja tarkentamaan ne näytölle. Normaalissa hoitotilanteessa hammaslääkäreitä on vain yksi, ja hän käyttää operaation aikana 3D-laseja, kertovat hammaslääkärit Marko ja Katariina Ahonen.

Puolitoista viikkoa sitten Hämeenlinnassa aloittaneella yksityisellä Hammaslääkäriklinikka Huipulla on käytössään ainoana Suomessa 3D-mikroskooppi.

Sen avulla esimerkiksi yksittäinen hammas pystytään suurentamaan moninkertaiseksi 55-tuumaiselle näytölle, jolloin hammaslääkäri näkee 3D-lasit päässään pienimmätkin hammasvauriot ja operoi näyttöä katsoen.

– Se on uuden polven mikroskooppi, jolla pystymme tekemään todella tarkkaa ja laadukasta hammashoitoa, kertoo hammaslääkäri Marko Ahonen, joka pyörittää klinikkaa yhdessä vaimonsa ja kollegansa Katariina Ahosen kanssa.

 

Marko Ahonen ja klinikalla myös työskentelevä hammaslääkäri Ossi Vuola ovat Suomen ainoita digitaalihammaslääketieteen kouluttajia. Katariina Ahonen toimii kouluttajana kirurgian puolella.

Viime viikonloppuna Ahosten klinikalle saapui koulutettavaksi 12 hammaslääkäriä Puolasta. Marko Ahonen kiertää vastaanottokoulutusten lisäksi kouluttamassa ympäri Suomea, Pohjoismaita ja Eurooppaa. Pari viikkoa sitten hän oli luennoimassa Moskovassa.

Ahosen pariskunta palkittiin viime vuonna Nizzassa ykköspalkinnolla alan maailmankongressissa implanttihoidon tarkkuudesta ja kustannustehokkuudesta.

 

Uudella klinikalla on käytössään myös Suomessa vielä harvinainen 3D-hammasröntgen sekä 3D-printteri.

Printterillä tulostetaan implanttiohjaimia sekä asiakkaan leukamalleja tai vaikkapa proteeseja.

– Digitaalisuus tekee toimenpiteistä turvallisia. Voimme 3D-mallin pohjalta suunnitella toimenpiteet etukäteen, jolloin vältymme yllätyksiltä, Katariina Ahonen kertoo.

Ahoset toimivat yhteistyössä laitevalmistajien kanssa, mikä tarkoittaa edullisia laitehankintoja.

– Haluamme olla kustannustehokkaita ja saamme osan siitä välitettyä potilaille, jolloin kaikki voittavat, Marko Ahonen sanoo.

 

Ahoset ovat toimineet Hämeenlinnassa kahdella suurella ketjulla, Oralilla ja Mehiläisessä.

– Kun ketjut kasvoivat isoiksi, se tarkoitti kasvottomuutta. Ketjut alkoivat myös kaksi kertaa vuodessa nostaa kaikkia maksujaan. Aloin sääliä potilaita, jotka joutuivat joka kerta maksamaan 15 euroa pelkästään siitä, että astuivat ovesta sisään, plus kaikki muut piilokulut, Marko Ahonen kuvailee päätöstä perustaa oma klinikka.

– Haluamme tuoda tähän toimintaan inhimillistä kohtaamista ja asiakaspalvelua. Meillä on respa, joka ottaa ihmiset vastaan, Katariina Ahonen lisää.

Hammaslääkäriasema Huippu ei peri toimistomaksua. HÄSA

 

 

Marko ja Katariina Ahonen

Marko Ahonen on 34-vuotias hammaslääkäri ja kotoisin Hattulan Parolasta.

Opiskeli aluksi Hämeenlinnassa ammattikoulussa sähkölinjalla, mutta siirtyi Tampereelle ammattikorkeakouluun insinöörilinjalle.

Valmistui 2011 Helsingin yliopistosta, jossa tutustui samalla kurssilla tulevaan vaimoonsa Katariinaan, 32, joka on myös hammaslääkäri.

Pariskunta on asunut Hämeenlinnassa vuodesta 2012 ja työskennellyt yksityisillä hammaslääkäriasemilla ja Parolan kunnalla sekä isoista ketjuista Oralilla ja Mehiläisellä.

Perheeseen kuuluvat 5-vuotias poika ja kohta 5-kuukautinen poika.

Avasivat yksityisen Hammaslääkäriklinikka Huipun Hämeenlinnaan Saaristenkatu 6:een 28. syyskuuta. Henkilökuntaa kaikkiaan 11, joista 5 hammaslääkäreitä.

 

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic