Kanta-Häme Hämeenlinna

Airo sai kaupunginjohtajan ensimmäisen innovaatiopalkinnon

Airo on Hämeenlinnan esi- ja perusopetuksen pilvityöpöytä.
Kaupunginjohtaja Timo Kenakkala valitsi innovaatiopalkinnon saajiksi Airon taustavoimat. Kuva: Pekka Rautiainen

Hämeenlinnan kaupungin digikehittämispäällikkö Jari Harvio ja ICT-suunnittelupäällikkö Aki Autiomäki on palkittu kaupunginjohtajan ensimmäisellä innovaatiopalkinnolla lauantaina kaupungin 380-vuotissyntymäpäiväjuhlassa.

Palkinto liittyy Hämeenlinnan esi- ja perusopetuksen pilvityöpöytään Airoon, jonka avulla opettajat ja oppilaat yhdellä kirjautumisella pääsevät käyttämään oppimisen tukena useita palveluita. Pilvityöpöytä toimii kaikilla päätelaitteella, myös tableteilla ja älypuhelimilla.

Palvelun kautta on käytettävissä mm. sähköiset oppimateriaalit helposti ja keskitetysti eri oppimateriaalitoimittajilta. Hämeenlinna onkin tällä hetkellä Edustore-palvelun sähköisen oppimateriaalin käyttäjänä ykkönen Suomessa oppilaskohtaisesti tarkasteltuna.

Kaiken lisäksi Airon ylläpitokustannukset ovat todella alhaiset. Monet muut vastaavat saatavilla olevat alustat maksavat jopa monikymmenkertaisesti.

Palvelun soveltamisen mahdollisuuksia kehitetään edelleen yhdessä käyttäjien kanssa.

 

Katso Airon esittely ja demovideo: https://www.youtube.com/watch?v=7plHRdr8re4&feature=youtu.be&list=PLT2DDjCEjYgvSbpb2EhaNaA1pI51kWqRZ