Kanta-Häme

Aitoon erityisoppilaitos fuusioitumassa Kiipulaan

Aitoon Emäntäkoulu oy ja Kiipulasäätiö ovat tehneet oppilaitosfuusiota koskevan aiesopimuksen.

Aitoon Emäntäkoulu oy ylläpitää Pälkäneellä sijaitsevaa Aitoon koulutuskeskusta, ammatillista erityisoppilaitosta, jolla on 90 opiskelijapaikkaa. Kiipulasäätiö puolestaan ylläpitää Kiipulan ammattiopistoa, jolla on 600 opiskelijapaikkaa ja jonka päätoimipaikka on Janakkalassa.

Yhteistyöselvittely alkoi syksyllä

Aitoon Emäntäkoulun hallitus päätti viime syksynä käynnistää koulutusyhteistyötä koskevan selvitystyön ja neuvottelut muiden koulutuksen järjestäjien kanssa. Talven aikana kartoitettiin eri yhteistyövaihtoehtoja.

Mahdollisen oppilaitosfuusion tavoitteena on ammatillisen erityisopetuksen jatkuminen Aitoossa sekä monipuolisen ja laadukkaan erityisopetuksen koulutustarjonnan turvaaminen alueellisesti Pirkanmaalla, Kanta- ja Päijät-Hämeessä.

Koulutuksen järjestäjät jatkavat oppilaitosfuusion valmistelua aiesopimuksen pohjalta. Jos fuusio toteutuu, Aitoon Emäntäkoulu oy luopuu omasta koulutuksen järjestämisluvastaan ensi vuoden alusta lukien ja opiskelijapaikat siirtyvät Kiipulasäätiön järjestämislupaan.

Aitoon henkilöstö Kiipulasäätiölle

Fuusion toteutuessa Kiipulasäätiö vuokraa Aitoon Emäntäkoulu oy:ltä tilat Aitoossa järjestettävää koulutusta varten ja Aitoon koulutuskeskuksen henkilöstö siirtyy Kiipulasäätiön palvelukseen.

Aitoon emäntäkoulu tunnettiin aiemmin kotitalousoppilaitoksena, jonka vetovoima kuitenkin laski 1980-luvun lopulla. Tuolloin oppilaitoksen tulevaisuuskin oli vaakalaudalla, mutta ratkaisuksi löytyi oppilaitoksen muuttaminen ammatilliseksi erityisoppilaitokseksi 1990-luvun lopulla. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic