Kanta-Häme

Ajan patinoimia aarteita

Liisa Kiiskilä-Oksasen pihapuoti kätkee sisälleen monipuolisesti vanhaa tavaraa ja huonekaluja.

– Ruoste, ajan patina ja kolhut näkyvät myynnissä olevissa tavaroissa. Ne ovat nähneet ja kokeneet elämää. Jokaisella olisi varmasti tarinansa kerrottavana, yrittäjä Liisa Kiiskilä-Oksanen miettii.

Kiiskilä-Oksanen avasi LiisaKon PihaPuoti -nimisen puodin kotinsa yhteyteen Forssassa toukokuun puolella, ideaa hän ehti haudutella mielessään vuoden ajan.

– Työskentelin aiemmin toimistoalalla. Vanha tavara on ollut eräänlainen harrastus sekä minulle että miehelleni noin parisenkymmentä vuotta. Uusi ala löytyi sitä kautta.

Kiiskilä-Oksanen on viihtynyt aina kirpputoreilla, rompetoreilla, huutokaupoissa sekä osto- ja myyntiliikkeissä aarteita etsimässä.

– Nykyisin löydöt päätyvät useimmiten pihapuotiin. Kyllä niistä raaskii luopua, kun ei kodista kuitenkaan ole tarkoitus museota rakentaa. Hetken ihailen niitä ja sitten luovutan ne uuteen kotiin, hän hymyilee.

Vanhaa vaalitaan tänä päivänä kodin sisustuksessa. Uuden ja vanhan yhdistäminen sisustuksessa luo yllätyksellisyyttä sisustukseen.

– Usein myös nämä ruosteiset aarteet löytävät uuden käyttötarkoituksen, sillä tuunaan mielelläni vanhoista esineistä uutta. Vanhasta raastinraudasta on saattanut syntyä esimerkiksi seinäkynttelikkö tai piparkakkumuoteista mobile.

Käsitöiden tekeminen on Liisa Kiiskilä-Oksaselle mieluisa harrastus, ja puodin valikoima kattaa myös käsitöitä.

– Ei mene varmaan päivääkään, ettei virkkuukoukku olisi kädessäni.

Parhaillaan Kiiskilä-Oksasella on pihapuodin pop up -myymälä Forssan keskustassa Puistolinnassa.

– Pop-up-myymälät ovat hyvä keino pienyrittäjälle esitellä tuotteitaan ja samalla ne elävöittävät tyhjillään olevaa keskustaa, hän perustelee. HÄSA

Päivän lehti

1.10.2020

Fingerpori

comic