Kanta-Häme Hämeenlinna

Ajelehtiva vene työllisti pelastuslaitosta aamuviideltä Hämeenlinnassa – Työnsikö joku veneen vesille tahallaan?

Päivystävä palomestari korostaa, että tämäntyyppiseen keikkaan lähdetään aina oletuksella, että ihminen on vedessä. Operaation osallistuu suuri määrä pelastushenkilökuntaa.
Arkistokuva.

Kanta-Hämeen pelastuslaitos sai varhain keskiviikkoaamuna kello viiden jälkeen ilmoituksen ajelehtivasta soutuveneestä Vanajavedellä.

Ilmoituksen teki moottoritiellä ajanut, joka oli nähnyt yksinään kelluneen soutuveneen järvellä Citymarketin takana.

Paikalle lähtivät Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävän palomestari Mika Helinin mukaan päivystämä palomestari, Hämeenlinnan sammutusauto, sukeltajat, Turengin vene ja sammutusauto, järvipelastajien vene sekä poliisi ja ambulanssi.

– Yhden veneen evakuoitiin on paljon väkeä, mutta ei näistä voi ikinä tietää, Helin toteaa.

Rannan ja veneen tarkastuksen perusteella, ei ollut aihetta epäillä, että vedessä olisi ollut ihmistä.

– Joku oli ilmeisesti työntänyt Virvelinrannasta veneen ilkivaltamielessä vesille.

Helin kertoo, että aiemminkin tämän kesän aikana on ilmennyt vastaavanlainen tilanne, jossa kaupungin vapaana oleva vene on päästetty ilmeisesti ajelehtimaan tahallaan.

– Kun joku on käy työntämässä veneen vesille, tarkoittaa se sitä, että muun muassa toistakymmentä palomiestä, sukeltajat ja kaksi venettä lähtee liikkeelle sen takia, että jollakin ollut mielestään hauskaa.

Helin korostaa, että tämäntyyppiseen keikkaan lähdetään aina sillä oletuksella, että joku ihminen saattaa olla vedessä. HÄSA.